Individueel leertraject Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP

Bij de RINO Groep kun je via twee routes de benodigde 480 uur scholing voor de postacademische registratie Kinder- en jeugdpsycholoog NIP behalen, een individueel leertraject dat je zelf samenstelt of een integraal, tweejarig scholingstraject. Op deze pagina lees je meer over het individuele traject. Lees hier meer over ons Scholingstraject Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP.


Hoe word je Kinder- en jeugdpsycholoog NIP?

Meer weten over de registratie-eisen, de aanmeldingsprocedure en de overgangsregeling naar het nieuwe beroep Gezondheidszorgpsycholoog-generalist? Lees het op deze pagina.

Wat houdt het individuele traject in?

Als je een individueel leertraject volgt, stel je zelf je scholingstraject samen uit ons uitgebreide cursusaanbod.  Wij helpen je graag bij het samenstellen van een evenwichtig pakket aan cursussen. Wil je de registratie KJ NIP of SKJ halen, laat je opleidingsplan en werkplek dan vooraf bij het NIP resp. SKJ toetsen en informeer jezelf goed over de overige eisen. Dan weet je zeker dat je, bij uitvoering volgens plan, voor registratie in aanmerking komt. Op deze pagina vind je meer informatie van het NIP over het individuele registratietraject.

Waarom kiezen voor een individueel traject?


Een individueel leertraject geeft je meer vrijheid in het samenstellen van je traject en is vooral geschikt als je bijvoorbeeld:
  • minder uren in de week werkt en liever wat langer de tijd wil nemen voor het registratietraject
  • recentelijk al meerdere relevante cursussen hebt gevolgd
  • het wil combineren met bijvoorbeeld een sabbatical of zwangerschap (is wel mede afhankelijk van de nog nader te bepalen overgangsregeling)
  • al weet wat je wil; je hebt meer inhoudelijke keuze en ruimte voor eigen invulling, waarin je je eigen accenten kunt toevoegen

Planning

Zoals het er nu naar uitziet, heb je na aanmelding bij NIP en/of SKJ vijf jaar de tijd om aan de eisen te voldoen en de scholingsonderdelen af te ronden. Je kunt een gelimiteerd aantal uren geaccrediteerde scholing, werkervaring en supervisie van de vijf voorafgaande jaren met terugwerkende kracht laten meetellen. Je kunt dus al beginnen als je nog twijfelt of je het hele traject wilt volgen.

Investering

De kosten voor het scholingstraject variëren nogal omdat deze samenhangen met wat je volgt en hoe je dit volgt. Ze bestaan uit een optelsom van alle cursussen die je volgt, waarbij je een korting krijgt van 10% over het gehele nog te volgen cursuspakket als je je op een dag inschrijft voor 3 of meer cursussen uit ons aanbod.

Wordt er scholing incompany ingekocht, dan zijn de kosten per deelnemer aanzienlijk lager dan in het open aanbod, gemiddeld genomen scheelt dit 30%. Dit komt onder andere doordat de werkgever dan zorgt voor de locatie en catering. Dit voordeel bieden we ook aan mensen die samen een groep vormen, buiten een eventuele werkgever om. Meer hierover lees je op onze pagina Samen SLIM. De organisator kan in dit geval zelfs gratis deelnemen.

De kosten voor supervisie betaal je rechtstreeks aan de supervisor, zij zijn vrij in het hanteren van hun eigen tarieven. Als indicatie kun je rekening houden met een tarief van € 100 per uur.

Wij adviseren je graag!

Twijfel je welk traject het meest geschikt voor jou is? Wij kunnen je helpen met jouw keuze. Kies je voor de individuele route, dan denken we ook graag met je mee over hoe je de 480 uur benodigde scholing kunt toespitsen op jouw interessegebieden en je huidige of gewenste werksituatie. Vraag hieronder een vrijblijvend studieadviesgesprek aan, dan nemen wij op een door jouw gewenst moment contact met je op.

Voorbeelden individuele leertrajecten

We hebben hieronder een aantal voorbeeldroutes samengesteld om je op weg te helpen of op ideeën te brengen. Bij de voorbeeldtrajecten wordt uitgegaan van tenminste 160 uur behandeling en tenminste 160 uur diagnostiek. Ben je orthopedagoog, dan geldt een andere verdeling. Neem voor vragen hierover contact op met onze infodesk via 030 230 84 50 of  infodesk@rinogroep.nl.

Accreditaties onder voorbehoud. Aan deze voorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend. Let op dat je altijd vooraf je opleidingsplan bij NIP en/of SKJ laat toetsen.

Toch liever een integrale opleiding in een vaste groep?

Bekijk ons Scholingstraject Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP