Maatwerk en incompany

Wil je meerdere collega's of een heel team opleiden? Wij kunnen de meeste cursussen uit ons aanbod ook incompany uitvoeren, indien gewenst in een aangepaste versie. Ook hebben wij diverse cursussen die we alleen incompany aanbieden.
 

De voordelen van incompany:

  • De docent komt naar jullie locatie toe
  • De cursus is toegesneden op jullie behoefte
  • Je kunt scholing en implementatie integreren
  • Puur maatwerk is ook mogelijk
  • Je bespaart 25 tot 30% per medewerker
  • Wij nemen snel en in goed overleg al het regelwerk uit handen
Onze ervaren docenten verdiepen zich in jullie werksetting en maken een programma op maat. Ze zorgen voor de juiste mix van theorie en praktijk, zodat jullie medewerkers dat wat ze leren direct kunnen toepassen in hun dagelijks werk. En ze sluiten precies aan bij wat jullie organisatie zelf al doet aan interne scholing, supervisie en learning on the job. Omdat jullie zelf zorgen voor zaken als de ruimte en de catering, kan de investering zo 25 tot 30% lager liggen. Interesse?

Meer weten over de mogelijkheden?

Wij helpen je graag verder. Bel of mail ons:
030 230 84 50 of infodesk@rinogroep.nl

Met een groepje deelnemers een cursus inkopen?

Ook los van een organisatie kun je gebruikmaken van de incompany voordelen van de RINO Groep. Kijk bij Samen SLIM wat de mogelijkheden zijn.
 

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

Het invoeren van een nieuwe methodiek staat of valt met de kwaliteit van de implementatie. De kans op succes vergroot je met een maatwerktraject bij de RINO Groep dat scholing en implementatie integreert. Onze docenten zorgen ervoor dat de medewerkers alle kennis en vaardigheden opdoen die ze nodig hebben, en bieden bijvoorbeeld ook supervisie en werkbegeleiding in de praktijk. Je kunt er ook voor kiezen om interne trainers of behandelaren te laten opleiden tot coach, spilfunctionaris of werkbegeleider. Dit levert een enorme bijdrage aan een duurzame implementatie en borging van het geleerde in de dagelijkse praktijk.
 

Voorbeeld JP van den Bent stichting

Voor de JP van den Bent stichting verzorgt de RINO Groep regelmatig cursussen psychopathologie voor professionals die werken met mensen met een verstandelijke beperking. De docent legt de focus in het programma op de problematiek waar de cursusgroep het meest mee worstelt: bijvoorbeeld verslaving of problemen met seksueel gedrag van cliënten.

'De leeractiviteit die de RINO Groep voor ons verzorgt loopt al een paar jaar. Ze hebben zelf actief onderzoek gedaan naar de leervraag en met ons meegedacht over de activiteiten die georganiseerd moeten worden om ze daarmee vooruit te helpen.'

Steeds meer grote instellingen gebruiken de kennis en ervaring die zij al in huis hebben om medewerkers zelf te scholen. Voor vragen die verder gaan, kun je terecht bij de RINO Groep. Wij zorgen ervoor dat we precies aansluiten bij wat jullie zelf doen. En zoals altijd staat de toepassing van de nieuwe kennis in de praktijk centraal, zodat de medewerkers er direct mee aan de slag kunnen.
 

Voorbeeld ORO

ORO, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, werkt aan de implementatie van Steunend Relationeel Handelen (SRH). Gespecialiseerde docenten van de RINO Groep trainen de medewerkers en leiden enkelen van hen op tot interne coaches en trainers. Via Onderwijsportaal heeft de organisatie bovendien altijd de beschikking over de meest up-to-date tools, hulpmiddelen en informatie.

'Wij zijn SRH-licentiehouder geworden omdat het voordeliger is om medewerkers in huis bij te scholen, maar ook vanwege het meedenken en de betrokkenheid van de RINO Groep die dit met zich meebrengt.'

Heeft je organisatie een specifieke scholingswens maar is het antwoord niet te vinden in het aanbod van de RINO Groep? Wij vinden de beste docent bij de vraag en ontwikkelen een cursus die precies past bij jullie behoefte. Of het nou gaat om specifieke kennis voor de werkomgeving, een cursus die aansluit bij het niveau van de medewerkers of een heel andere maatwerkbehoefte: wij helpen je graag.


Voorbeeld Lister

Lister is een instelling die mensen met een verslaving of ernstige psychiatrische problemen begeleidt in de wijk. Bij scholingsvragen kijken zij eerst of er collega’s zijn die de deskundigheid kunnen overdragen. Ook werken ze veel met de e-learning van GGZ Ecademy. Gaat een vraag verder? Dan stappen ze naar de RINO Groep voor een aansluitend programma op maat met gespecialiseerde docenten.

'De training was een investering, maar ze hebben onze eigen trainers opgeleid waardoor die hun kennis weer verder kunnen verspreiden binnen onze organisatie. Dat maakt het heel waardevol.'

Volgen medewerkers vaak een individuele cursus of opleiding bij de RINO Groep of zou dat binnen jouw organisatie gewenst zijn? Wij kunnen helpen om dit gemakkelijker te maken, bijvoorbeeld met een eigen toegang tot een op maat gemaakte selectie uit ons open aanbod. Sluiten we een raamwerkovereenkomst af, dan levert dit ook investeringsvoordelen op.


Voorbeeld RIBW Brabant

RIBW Brabant zocht een cursus psychofarmaca en medicatieveiligheid die helemaal aansloot bij wat de medewerkers in hun instelling voor begeleid wonen nodig hebben. Onze docent vertaalde die behoefte naar een op maat gemaakt programma. Medewerkers die medicatie verstrekken leerden alles over de middelen die zij dagelijks in handen hebben, van de werking tot de risico’s bij onjuist gebruik. Om de kennis fris te houden, verzorgt dezelfde docent elk jaar een herhalingsbijeenkomst.

'Er wordt altijd meegedacht en er is voor iedere situatie maatwerk mogelijk. Het is een heel vertrouwde samenwerking met de RINO Groep.'

Heeft jouw instelling of praktijk de ambitie om medewerkers op te leiden tot gezondheidszorgpsycholoog, orthopedagoog-generalist, psychotherapeut, klinisch psycholoog of klinisch neuropsycholoog? Dan is het nodig dat je zorginstelling erkend wordt als praktijkinstelling. Lees meer over het opleiden van medewerkers tot BIG-professionals.
 

Voorbeeld De Forensische Zorgspecialisten

De RINO Groep en De Forensische Zorgspecialisten werken samen rond een groot pakket opleidingen en cursussen voor de forensische sector. Onderdeel van de raamwerkovereenkomst is dat aan deze cursussen altijd twee medewerkers van De Forensische Zorgspecialisten kosteloos mogen meedoen. En van die mogelijkheid wordt goed gebruik gemaakt!

'Onze relatie met de RINO Groep is al jaren sterk. We houden elkaar op de hoogte van de plannen binnen onze organisaties en over ontwikkelingen in ons vakgebied.'

‘De opleidingen van de RINO Groep bevallen over de gehele linie prima. De opleidingen zijn inhoudelijk goed. De spullen staan altijd klaar en de docenten zijn altijd aanwezig. Ook de apparatuur is in orde. Je kunt je dus echt richten op de inhoud en niet op de randvoorwaarden. Ik ben heel tevreden.’

Een van de geïnterviewden

Cedeo-erkend

Sinds 2010 zijn de incompany activiteiten van de RINO Groep erkend door Cedeo. Dit onafhankelijk erkenningsinstituut houdt elke twee jaar een klanttevredenheidsonderzoek onder zowel deelnemers van ons bij- en nascholingsaanbod als onze incompany klanten. Bij het laatste onderzoek in 2022 gaf ruim 87% van de ondervraagden aan ‘tevreden’ tot ‘zeer tevreden’ te zijn over de verschillende stappen in het voor-, uitvoerings-, en natraject.  

Voor de RINO Groep is deze Cedeo-erkenning van groot belang omdat daarmee de kwaliteit van ons aanbod wordt onderschreven.