BIG-alumni

Klaar met je GZ- of PT-opleiding? Dit heeft de RINO Groep je te bieden!

Masterclasses

Tweemaal per jaar organiseren we voor onze gediplomeerde gezondheidszorgpsychologen en psychotherapeuten gratis masterclasses. Vooraanstaande experts uit het werkveld geven je een kijkje in een actueel onderwerp op je vakgebied. De afgelopen edities draaiden bijvoorbeeld om onderwerpen als ‘Het KOP-model: een antwoord op de nieuwe GGZ-praktijk?’, ‘Dynamische netwerkbenadering van psychopathologie’ en ‘Psychische gevolgen van vroegkinderlijk trauma: diagnostiek en behandeling’. Wil je op de hoogte blijven van deze masterclasses en van nieuwe opleidingen en bijeenkomsten speciaal voor jou? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Specialisatie in de psychotherapeutische behandelvormen

Veel BIG-opgeleiden houden het niet bij één beroepsregistratie. Om de kwaliteit van de specialistische beroepen in de ggz te helpen waarborgen kennen we in Nederland veel aanvullende beroepsregistraties. Bij de RINO Groep kun je hiervoor geaccrediteerde scholing volgen. Let er wel op dat er daarnaast altijd aanvullende eisen worden gesteld voor opname in de registers, zoals uren werkervaring en supervisie . Veel gevolgde specialisaties zijn:  

Specialist worden

Met een registratie als gezondheidszorgpsycholoog of psychotherapeut op zak kun je bij de RINO Groep de stap zetten naar een specialistisch beroep binnen de ggz: dat van klinisch psycholoog of klinisch neuropsycholoog.

Als klinisch psycholoog geef je leiding aan een team. Je diagnosticeert en behandelt complexe problematiek, stuurt op inhoudelijke innovatie en vertaalt wetenschappelijke kennis naar de praktijk en vice versa. Je werkt in een ggz-instelling, ziekenhuis, revalidatie-instelling, forensische instelling of in een vrijgevestigde praktijk.
Meer informatie vind je bij Specialistische opleiding tot klinisch psycholoog.

Als klinisch neuropsycholoog heb je uitgebreide kennis van de relatie tussen hersenen en gedrag en pas je die toe op diagnostiek en behandeling van patiënten met (veronderstelde) neuropsychologische aandoeningen. Je draagt als leidinggevende deze kennis over, onder andere door wetenschappelijk onderzoek uit te voeren en te vertalen naar de praktijk. Je bent inzetbaar binnen de hele ggz.
Meer informatie vind je bij Specialistische opleiding tot klinisch neuropsycholoog.

Specialiseren binnen jouw werkveld

Je kunt er ook voor kiezen je te specialiseren binnen je werkveld door na de generalistische GZ- of PT-opleiding extra opleidingen en/of cursussen te volgen op postmaster of post-BIG niveau. Denk bijvoorbeeld aan:

Herregistreren

Gezondheidszorgpsychologen en psychotherapeuten zijn verplicht zich elke vijf jaar te herregistreren in het BIG-register. Daarvoor moet je voldoen aan de gestelde eisen, onder andere op het vlak van opleiding. Ook als je inschrijving is doorgehaald omdat je niet aan de herregistratiecriteria hebt voldaan, is opnieuw inschrijven onder dezelfde voorwaarden mogelijk.

BIG XL

Volg je je GZ- of PT-opleiding bij de RINO Groep? Dan leveren wij graag een extra bijdrage aan jouw professionele ontwikkeling. Met BIG XL kun je naast of direct (binnen half jaar) na afronding van jouw BIG-opleiding met aantrekkelijk voordeel de volgende cursussen volgen: EMDR, schematherapie en de e-learning module Van DSM IV naar DSM-5.

Advies

Heb je behoefte aan persoonlijk opleidingsadvies? Dan kun je contact opnemen met de medewerkers van onze Infodesk via 030 - 230 84 50 of infodesk@rinogroep.nl.

In juli en december organiseren we opleidingadviesgesprekken waarvoor je je kunt aanmelden. Houd de website in de gaten voor actuele data. Daarnaast kun je je oriënteren tijdens onze open dagen in juni en november. Onze hoofdopleiders vertellen daar in korte sessies over de inhoud van de opleidingen en wat die je opleveren in jouw werk.