Nieuw aanbod
Voor alle werkterreinen en beroepen in en rond de ggz vind je bij de RINO Groep passende opleidingen en cursussen. In nauwe samenwerking met beroepsverenigingen, universiteiten, kenniscentra en zorginstellingen ontwikkelen wij continu nieuw aanbod dat aansluit bij de ontwikkelingen in het veld.
Zoek via de filters de opleiding/cursus die bij jou past.
Categorie
Problematiek
Accreditatie
Lesvorm
Lesvorm
Voor wie
Niveau
Werkveld
Cliënt doelgroep
Behandelvorm
Taakgebied
Startdatum
Weekdag
Omvang
(Beroeps)opleiding
Nieuw
Psychotherapeutische behandelvormen
Ggz volwassenen
Herstel
POH-GGZ en wijkteams
Jeugd, gezin en onderwijs
Ouderen
Forensische zorg
Verstandelijke beperking
Autisme
Medische psychologie en seksuologie
E-learning: Esther Perel over Covid-19: relationele uitdagingen in het ‘nieuwe normaal’
In samenwerking met de NVRG en de RINO Groep is Esther Perel begin juni online in gesprek gegaan met professionals over corona: relationele uitdagingen in het ‘nieuwe normaal’. In deze geaccrediteerde e-learning kun je dat webinar terugkijken …
TOP-3 methodiek samenwerken voor veiligheid
Bij relaties en gezinnen die worstelen met structurele onveiligheid richten hulpverleners zich vaak op de aanpak van afzonderlijke problemen zonder de onveiligheid zelf doeltreffend aan te pakken. De TOP-3 methodiek voor netwerkzorg van …
Basistraining Mannenhulpverlening - geweld in afhankelijkheidsrelaties
Bij geweld in afhankelijkheidsrelaties en mishandeling denken we vaker aan vrouwen dan aan mannen. Vanwege het taboe dat erop rust, houden veel mannen hun hulpvraag verborgen. In deze cursus leer je hoe jij als professional mannenmishandeling …
Online seminar Corona: jeugd beter begrepen, jeugd beter begeleid
Jongeren van 12-23 jaar kampen bovenop de ingewikkeldheden die er al waren nu met nog een lastige opdracht: een copingmechanisme vinden om met de coronacrisis om te kunnen gaan. Ze verliezen een aantal belangrijke zaken, zoals hun net verworven …
Psychische stoornissen rondom fertiliteit, zwangerschap en bevalling
Een op de vijf vrouwen ontwikkelt psychische klachten tijdens of na hun zwangerschap en bevalling. Hoewel de meesten geen hulp zoeken, zijn deze vrouwen goed te helpen met snelle en focale behandeling. In deze cursus leer je deze psychische …
Online seminar neuropsychotherapie: Persoonlijkheidsveranderingen bij hersenletsel?
In ons tweede seminar over neuropsychotherapie gaan experts Bas van Alphen, Esther van den Berg en Frank Jonker in op persoonlijkheidsveranderingen bij hersenletsel of progressief degeneratieve ziekten als Alzheimer, FTD of Parkinson. Bestaat …
Vertalen van neurodiagnose naar praktisch handelen bij kinderen en jeugdigen
In de jeugdhulpverlening wordt er volop intelligentie- en neuropsychologisch onderzoek uitgevoerd. De betekenis van deze gegevens is niet altijd makkelijk leesbaar en zeker niet eenvoudig om te zetten naar handelen in de praktijk. In deze …
Post-mbo opleiding autisme
Als begeleider van mensen met autisme wil je je cliënten graag goed begeleiden. Je wil je cliënt helpen om met minder stress en met meer vertrouwen in het leven te staan. Wanneer er sprake is van probleemgedrag wil je de achtergrond daarvan …
Congres De mens in de 'behandelkamer' met Dirk de Wachter
Dirk de Wachter vindt dat therapeuten zichzelf meer mogen uitspreken. Op dit congres geeft hij een lecture over menselijkheid in de behandelkamer. In hoeverre kun je als behandelaar eigen emoties delen? Ook bespreekt hij de rol van de therapeut …
EMDR binnen de forensische psychiatrie: net even anders
Heb jij als forensisch behandelaar te maken met bijvoorbeeld ernstige agressieproblematiek, verslaving of PTSS-klachten? Dan zul je soms merken dat behandeling volgens het EMDR basisprotocol tekortschiet. In deze cursus leer je wanneer en hoe …
Neuropsychologisch onderzoek bij 6-60 jarigen voor psychodiagnostisch werkenden
Hoe onderzoek je bij kinderen, jongeren en volwassenen de relatie tussen hersenen en gedrag? In deze driedaagse cursus maak je kennis met neuropsychologische diagnostiek en oefen je met veelgebruikte tests die zaken meten als aandacht, …
Master SPPO (Systemisch Praktijkgericht Participerend Onderzoek)
Ben jij werkzaam in zorg, welzijn of organisatieadvies en wil je je graag verder specialiseren in onderzoek en innovatie, om zo jouw beroepspraktijk en organisatie te veranderen en verbeteren? De Master SPPO is een tweejarige deeltijdopleiding …
Risicotaxatie in de ambulante praktijk: training in de RAF GGZ voor jongeren
De RAF GGZ is een risicotaxatie-instrument speciaal voor de ambulante forensische ggz. In deze training leer je de RAF GGZ toepassen voor het inschatten van risico's in het gedrag van je jonge cliënten. En je ontdekt wat je er nog meer mee …
Indiceren van zorg bij psychische stoornissen in de WMO
Per 1 januari 2021 is de Wet langdurige zorg (Wlz) ook toegankelijk voor mensen met een psychische stoornis. Om goede en zorgvuldige indicatiestelling te kunnen uitvoeren, hebben WMO-medewerkers aanvullende expertise, vaardigheden en een …