BIG-alumni

Klaar met je BIG-opleiding? Dit heeft de RINO Groep je te bieden!

Masterclasses

Tweemaal per jaar organiseren we voor onze BIG-alumni gratis masterclasses. Vooraanstaande experts uit het werkveld geven je een kijkje in een actueel onderwerp op je vakgebied. De afgelopen edities draaiden bijvoorbeeld om onderwerpen als ‘Dynamische netwerkbenadering van psychopathologie’ en ‘Psychische gevolgen van vroegkinderlijk trauma: diagnostiek en behandeling’. Wil je op de hoogte blijven van deze masterclasses en van nieuwe opleidingen en bijeenkomsten speciaal voor jou? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Specialisatie in de psychotherapeutische behandelvormen

Veel BIG-opgeleiden houden het niet bij één beroepsregistratie. Om de kwaliteit van de specialistische beroepen in de ggz te helpen waarborgen kennen we in Nederland veel aanvullende beroepsregistraties. Bij de RINO Groep kun je hiervoor geaccrediteerde scholing volgen. Veel gevolgde specialisaties zijn:  

Check de aanvullende eisen voor opname in de registers, zoals uren werkervaring en supervisie, op de website van de beroepsvereniging.

Wil jij jezelf specialiseren in de psychotherapeutische behandelvormen?

Specialist worden

Met een registratie als gezondheidszorgpsycholoog op zak kun je bij de RINO Groep de stap zetten naar een specialistisch beroep binnen de ggz: dat van klinisch psycholoog of klinisch neuropsycholoog.

Als klinisch psycholoog geef je leiding aan een team. Je diagnosticeert en behandelt complexe problematiek, stuurt op inhoudelijke innovatie en vertaalt wetenschappelijke kennis naar de praktijk en vice versa. Je werkt in een ggz-instelling, ziekenhuis, revalidatie-instelling, forensische instelling of in een vrijgevestigde praktijk.
Meer informatie vind je bij Specialistische opleiding tot klinisch psycholoog.

Als klinisch neuropsycholoog heb je uitgebreide kennis van de relatie tussen hersenen en gedrag en pas je die toe op diagnostiek en behandeling van patiënten met (veronderstelde) neuropsychologische aandoeningen. Je draagt als leidinggevende deze kennis over, onder andere door wetenschappelijk onderzoek uit te voeren en te vertalen naar de praktijk. Je bent inzetbaar binnen de hele ggz.
Meer informatie vind je bij Specialistische opleiding tot klinisch neuropsycholoog.

Ben je op zoek naar een opleidingsplaats? Neem een kijkje op onze vacaturepagina.

Specialiseren binnen jouw werkveld

Je kunt er ook voor kiezen je te specialiseren binnen je werkveld door na je BIG-opleiding extra opleidingen en/of cursussen te volgen op postmaster of post-BIG niveau. Denk bijvoorbeeld aan:

Herregistreren als specialist

Klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen zijn verplicht zich elke vijf jaar te herregistreren. De RINO Groep heeft hiervoor een uitgebreid geaccrediteerd aanbod.

Benieuwd naar top-5 gevolgd door BIG-alumni?

Top-5 GZ-alumni

Top-5 PT-alumni

Top-5 specialisten

Samen SLIM

Een cursus of opleiding volgen tegen een gereduceerd tarief? Dat kan bij ons als je een groep vormt en samen de cursus inkoopt, bijvoorbeeld als BIG-groep. Als groep regel je zelf de werving, de locatie en de catering en wij zorgen voor de rest. Met de kwaliteit die je van ons gewend bent. Meer informatie over Samen SLIM.

Docent worden?

Veel van onze BIG-Alumni delen graag hun kennis en vinden het leuk om les te geven. Bij de RINO Groep hebben we regelmatig vacatures en een compleet gratis scholingsprogramma voor onze eigen docenten. Heb je hiervoor belangstelling? Kijk dan even bij 'Over docenten'.

Advies

Heb je behoefte aan persoonlijk opleidingsadvies? Dan kun je contact opnemen met de medewerkers van onze Infodesk via 030 230 84 50 of infodesk@rinogroep.nl.