Modulair leertraject generalistische basis-ggz  (BG)

Het is een uitdaging om cliënten met een psychische stoornis in de generalistische basis-ggz te behandelen. Je hebt immers te maken met vier behandelprestaties met de bijbehorende behandeltijd: kort, middel, intensief en chronisch. Met de cursussen uit deze leerroute krijg je zicht op jouw rol in de ggz-keten en handvatten voor jouw aandeel in wijkgerichte zorg. De leerroute heeft instemming en goedkeuring van Kwaliteit Instituut Basis-GGZ. Prijzen, datums e.d. vind je bij de losse cursussen.
 

Het is een kunst om met focus in de intake tot een diagnose en behandelplan te komen om daarna de cliënt te behandelen in gesprekken en middels e-health. Je overlegt met jouw medebehandelaar wie welke behandeldoelen realiseert met de cliënt. Bovendien is verslaglegging en effectmeting ook onderdeel van de behandeling en de behandeltijd.

Deze leerroute:

  • kent onderlinge samenhang waardoor je het grote geheel van intake, diagnose, behandeling (e-health en gesprekssessies) en terugvalpreventie met elkaar kunt verbinden en kunt integreren in jouw attitude
  • geeft jou meerwaarde als behandelaar na de GZ-opleiding of opleiding Verpleegkundig Specialist of als medebehandelaar na jouw hbo-opleiding
  • geeft je zicht op wijkgerichte zorg en jouw rol in de ggz-keten


Doelgroep

  • Gz-psycholoog BIG
  • Verpleegkundig specialist
  • Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige
  • Verpleegkundige
  • Maatschappelijk werker

Wat leer je?

Specialiseren in behandelen van cliënten met een psychische stoornis in de generalistische basis-ggz.

Certificaat

Je ontvangt certificaten voor de gevolgde cursussen indien je deze met goed gevolg hebt afgerond.

Diagnostiek in de generalistische basis-ggz

Hoe stel je snel en effectief een diagnose in de generalistische basis-ggz? Deze praktische cursus neemt je mee in alle stappen van aanmelding tot en met vaststelling van het behandelplan. Je leert hoe je doelgericht een intake doet met de hulpvraag centraal en hoe je met beperkte informatie komt tot een diagnose en een behandelplan.

Geaccrediteerd

Online mogelijkheden in begeleiding en behandeling

Hoe maak je e-health een effectief onderdeel van de behandeling of begeleiding van mensen met psychische problemen? Tijdens deze cursus maak je kennis met verschillende mogelijkheden en hun meerwaarde bij blended behandelen: een combinatie van face-to-face contact en een online applicatie. Je oefent met de toepassing ervan bij de meest voorkomende psychische problemen en leert afwegen welke vorm je bij welke patiënt wilt inzetten.

Geaccrediteerd

E-learning module: van DSM-IV naar DSM-5 voor de specialist

Snel inzicht opdoen in wat er nieuw en anders is in de DSM-5, waar en wanneer het jou uitkomt? Deze e-learning module neemt je mee in de veranderingen en laat je zien welke gedachten erachter zitten. Je leert wat de DSM-5 voor consequenties heeft voor registratie, financiering en diagnostiek, en je oefent met het opstellen van een classificatie volgens deze editie.

Geaccrediteerd

Het KOP-model: kortdurende behandeling binnen de generalistische basis-ggz en POH-GGZ

Mensen met milde tot matig ernstige psychische klachten help je snel weer op weg met een kortdurende en bewezen effectieve behandeling volgens het KOP-model. In deze cursus leer je je cliënten in vijf stappen te begeleiden bij de aanpak van hun problemen. Je oefent hoe je de wisselwerking tussen iemands persoonlijk functioneren en belastende factoren in zijn omgeving weer in balans brengt. Zo boek je op korte termijn positieve resultaten.

Geaccrediteerd

De patiënt met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA) in de huisartsenpraktijk

Wat kun je als POH-GGZ betekenen voor patiënten met ernstige psychiatrische problematiek (EPA)? In deze cursus ontdek je hoe je ze ondersteunt bij het leren omgaan met de gevolgen van hun kwetsbaarheid en het verder oppakken van de regie over hun leven. Je krijgt handvatten hoe een en ander aan te pakken. Met de opgedane kennis en vaardigheden kun je mensen houvast en steun bieden bij hun herstel.

Geaccrediteerd

Femke Herfkens, behandelaar en opleider bij Indigo

Enthousiast geworden?

`

Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: BG zodat we je snel kunnen helpen.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl

Ook interessant voor jou