Family System Trauma (FST) Supervisietraject  (C2105C)

Toepassing in de praktijk na de masterclass: 12 uur supervisie

Inschrijven is niet meer mogelijk

Gemiddelde beoordeling > 8
Topdocenten uit de praktijk
CEDEO- / CRKBO-erkend
Mail mij bij nieuwe datumVoeg toe aan wensenlijst
Tijdens de masterclass van Scott Sells heb je diverse technieken geleerd. Het is belangrijk om deze goed toe te passen en er in de praktijk vertrouwd mee te raken. Het Family Trauma Institute biedt een geaccrediteerd supervisietraject door een FST consultant om te groeien in deze vaardigen en je zo te certificeren als FST therapeut. In 6 online supervisiesessies van elk 2 uur presenteer je een eigen casus en gebruikte techniek, en bespreek je deze met je FST consultant en enkele medestudenten.
 
 • Inhoud

  Wat kun je verwachten?

  Om je als FST therapeut te registreren is de Masterclass Treating the traumatized child van Scott Sells de eerste stap. Het FST supervisietraject met in totaal 12 uur supervisie is de tweede en laatste stap om je te laten registreren als FST therapeut bij het Family Trauma Institute.

  Tijdens de masterclass Treating the traumatized child van Scott Sells heb je de behandeling van het getraumatiseerde kind met een stap voor stap familiesysteem aanpak geleerd. Het Family Systems Trauma (FST) model omvat de gehele familie en vult een individuele behandeling van een kind aan met breder ondersteunende bronnen. Bij deze FST supervisie,  staan de vijf verschillende fases van de modelmatige aanpak ook centraal. Na afronding van dit supervisietraject ben je tevens gecertificeerd FST therapeut.

  • Phase I - Diagnosis and assesment - Stress chart
  • Phase II - Wound work
  • Phase III - Co-create wound or trauma playbook
  • Phase IV - Troubleshooting and dress rehearsals
  • Phase V - Relapse prevention
  Tijdens de supervisie werk je met een FST consultant en een klein groepje FST studenten. De voertaal is voornamelijk Nederlands. Het is handig om, net als bij de masterclass, het boek van Scott Sells 'Treating the traumatized child' gelezen te hebben.


  Samengevat

  Het supervisietraject bestaat uit:
  • 12 uur FST consulten met feedback, verdeeld over 6  kleine groepssessies (2 uur per sessie)
  • Voorafgaand aan elke sessie lever je het huiswerk in
  • Tijdens iedere sessie presenteer één casus aan de FST consultant en de kleine groep
  Na de afronding ben je gecertificeerd FST therapeut en ontvang je een elektronisch badge met FST certificaat, zo ben je herkenbaar als een FST gecertificeerde therapeut op sociale media of je website. Ook word je geregistreerd bij het Familietrauma Instituut als FST gediplomeerd therapeut, dit is zichtbaar op hun website.


  *Korting voor deelnemers van de masterclass van Scott Sells, van $ 1.800 voor $ 1.500

  Heb je de masterclass Treating the Traumatized child van Scott Sells gevolgd of ga je deze binnenkort volgen, dan kom je in aanmerking voor korting. Voor deze groep geldt nu een speciale prijs voor het FST Supervisietraject bij het Family Trauma Institute. 


  Aanmelden voor FST Certification en betaling

  Het inplannen van FST certification verloopt in groepen. Enkele malen per jaar starten er supervisiegroepen.

  In december 2023 start een groep op 6 woensdagen van 9.15-11.15 uur:
  6 december (start bijeenkomst), 20 december 2023, 17 januari, 7 februari, 6 maart, 3 april 2024

  In januari 2024 start een groep op 6 woensdagen van 16.00-18.00 uur: 
  10 januari (start bijeenkomst), 31 januari, 28 februari, 27 maart, 24 april en 22 mei 2024

  In februari 2024 start een groep op 6 donderdagen van 15.00 uur tot 17.00 uur:
  8 februari (start bijeenkomst), 29 februari, 21 maart, 18 april, 16 mei en 13 juni

  Je kan je keuze doorgeven bij inschrijving, je noemt dan de dag en datum van de startmeeting.

  Wil je mee doen maar moet je eerst de masterclass nog volgen? Op 7-9 november 2023 vindt de 3-daagse masterclass plaats. In december of januari kan je in een van de groepen de supervisie volgen.

  Aanmelden verloopt via het Family Trauma Institute. Via onze gele inschrijfbutton word je direct doorgeleid naar de juiste inschrijfpagina. Voor vragen over de aanmelding of voor volgende startdata in 2024 kun je contact opnemen via info@familytrauma.com

  Wil je gezamenlijk met je hele team deze certificering volgen? De supervisiesessies kunnen op verzoek incompany (online) gegeven worden.


   
   

 • Datums
  Lesdata

  Omvang

  12 uur supervisie: 6 meetings van elk 2 uur

  Datums

  Er zijn verschillende mogelijkheden om te starten.

  In december 2023 start een groep op 6 woensdagen van 9.15-11.15 uur:
  6 december (startmeeting), 20 december 2023, 17 januari, 7 februari, 6 maart, 3 april 2024

  In januari 2024 start een groep op 6 woensdagen van 16.00-18.00 uur:
  10 januari (start bijeenkomst), 31 januari, 28 februari, 27 maart, 24 april en 22 mei 2024

  In februari 2024 start een groep op 6 donderdagen van 15.00 uur tot 17.00 uur: deze groep zit VOL
  8 februari (start bijeenkomst), 29 februari, 21 maart, 18 april, 16 mei en 13 juni

  Je kan je keuze doorgeven bij inschrijving, je noemt dan de dag en datum van de startmeeting.

  Locatie

  Online via Family Trauma Institute, Scott Sells
 • Accreditatie
 • Doelgroep
  Doelgroep

  • Orthopedagoog-generalist BIG
  • Gz-psycholoog BIG
  • Klinisch psycholoog BIG
  • Kinder- en jeugdpsycholoog NIP
  • Orthopedagoog-Generalist BIG
  • Basispsycholoog
  • Orthopedagoog
  • Gedragstherapeut
  • Systeemtherapeut
  • Psychiater
  Voor een effectieve toepassing van de FST behandeling is een klinische achtergrond noodzakelijk. Voor deze FST certification is eerdere deelname aan de Masterclass Treating the traumatized child door Scott Sells verplicht. Deelname aan de masterclass is beperkt tot alle niveaus professionals in de geestelijke gezondheidszorg met een masterdiploma of hoger in de geestelijke gezondheidszorg.

 • Docenten
  dr. Scott Sells

  dr. Scott Sells

  Scott Sells PhD, MSW, LCSW, LMFT, is professor van sociaal werk op Savannah State University en universitair hoofddocent bij UNLV in Las Vegas. Hij is de auteur van verschillende boeken, Treating the tough adolescent: a family-based, step-by-step guide (1998) en Parenting your Out-of-Control teenager: 7 steps to re-establish authority and reclaim love (2001). Dr. Sells heeft meer dan 20 publicaties in tijdschriften als Psychotherapie Networker, Hedendaagse Correcties, Journal of Child and Adolescent Substance Abuse, Professionele problemen in strafrecht, Family Process en Journal of Civil and Family Therapy. Zijn meest recente boek 'Treating the traumatized child' is de basis van de masterclass trauma en systeemtherapie.

  Scott Sells is de oprichter en modelontwikkelaar van een bewezen model, Know Parenting with Love and Limits® (PLL). PLL wordt gebruikt bij zowel jeugdrecht als kinderwelzijn in meer dan 14 staten in de VS en in Europa.Lees meer
  Gwendolyn Winters

  Gwendolyn Winters

  Gwendolyn Winters is relatie en gezinstherapeut (transcultureel systeemtherapeut) en trainer 'Beschermjassen'. Zij doet dit binnen haar eigen praktijk ‘Zie het kind’. Samen zo breed mogelijk kijken naar wat er een rol speelt bij het ervaren van problemen en wat kan bijdragen aan oplossingen hiervan zodat zij niet meer nodig is, is waar zij voor staat. Ze werkt systemisch, cultuursensitief doelgericht en oplossingsgericht. Gwendolyn is Family Systems Trauma therapist en supervisor, gecertificeerd door the Family Trauma Institute.Lees meer
 • Reviews
  Reviews