Inspiratieclass 6: Kracht van ervaringsdeskundigheid  (C1803)

Uit de serie 'De Nieuwe GGZ: Samen beter'

€ 175

Inschrijven is niet meer mogelijk

Inclusief lunch
Docenten uit de praktijk
Gemiddelde beoordeling 8,5
CEDEO- / CRKBO-erkend
Mail mij bij nieuwe datumVoeg toe aan wensenlijst
De serie bestaat uit 7 aparte innovatieve inspiratieclasses voor vernieuwende behandelaars en ervaringsdeskundigen. In elke inspiratieclass staat een thema uit Samen Beter, De Nieuwe GGZ en Positieve Gezondheid centraal. Wil je een expert worden op het gebied van 'De Nieuwe GGZ: Samen beter'? Bij deelname aan 3 of meer inspiratieclasses ontvang je van ons een certificaat 'Expert De Nieuwe GGZ: Samen beter'.
 
 • Inhoud

  De serie biedt de nieuwste inzichten en ervaringen over mentale gezondheid aangereikt in concrete handvatten op basis van positieve gezondheid en de herstelgerichte menswaardige GGZ. De serie bestaat uit 7 aparte innovatieve inspiratieclasses voor vernieuwende behandelaars en ervaringsdeskundigen

  Hoe werkt het?

  In elke inspiratieclass staat een thema uit Samen Beter, De Nieuwe GGZ en Positieve Gezondheid centraal. Sprekersduo’s, bestaande uit een ervaringsdeskundige en een GGZ-behandelaar of professional, gaan met jou in op de essentie van zorg, rollen en ervaringen omtrent dit thema. Interactie en ruimte voor persoonlijke aandacht staan centraal. Tijdens de inspiratieclass en bij de borrel na afloop kun je al je vragen aan de beide sprekers stellen. Zodat je vol inspiratie en met handvatten samen met je cliënt, patiënt, familie, collega en buren vanaf morgen op welke schaal dan ook praktijk kunt maken van positieve gezondheid.

  Bijdrage aan maatschappelijke project?
  Passend bij De Nieuwe GGZ en bij duurzame verandering gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel Stichting Social Run ter ontwikkeling van duurzame sociale projecten.

  Wat leer je?

  De serie biedt de nieuwste inzichten en ervaringen over mentale gezondheid aangereikt in concrete handvatten op basis van positieve gezondheid en de herstelgerichte menswaardige GGZ.

  Werkwijze

  Kracht van ervaringsdeskundigheid
  Kernvraag: Wat is de meerwaarde van ervaringskennis als derde kennissysteem
  Onderwerpen:

  • Wat is ervaringsdeskundigheid?
  • Relatie tussen herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid? Nut en noodzaak van ervaringsdeskundigheid binnen en buiten de zorg.
  • Wat kan de behandelaar/team leren van de ervaringsdeskundige? Wat is een goede ervaringsdeskundige voor een GGZ-organisatie?
  • Organisatie van ervaringsdeskundigheid, implementatie en borging.
  • Uitrol van ervaringdeskundigen in de GGZ-organisatie in visie, beleid en HRM als medebehandelaar, opleiding, betaling
  • Positionering (ruimte, onafhankelijkheid) ervaringsdeskundigheid en de rol van bestuurders.
  Samenvatting: In deze inspiratieclass wordt op inspirerende wijze vanuit zowel ervaringsdeskundige als bestuurlijk perspectief de kracht van ervaringsdeskundigheid belicht. Er wordt een combinatie van conceptuele onderbouwing en geleerde lessen van de afgelopen vijftien jaar binnen Lister geboden.
  Wat is ervaringsdeskundigheid, hoe positioneer je ervaringsdeskundigheid en wat kom je tegen aan uitdagingen wanneer je echt wilt komen tot een inbedding binnen de organisatie? Waar schuurt het met de bestaande (professionele) cultuur en hoe haal je het beste uit de twee werelden naar boven? Verder wordt er ingegaan op het belang van en de manier waarop samengewerkt wordt door bestuurder (RvB) en ervaringsdesk

  Sprekers
  Martijn Kole, adviseur Raad van Bestuur Lister, ervaringsdeskundige
  Jan Berndsen, Raad van Bestuur Lister, Bestuurslid Mental Health Europe

  Ben je ervaringdeskundige en heb je interesse in deze mastersclass?
  Voor ervaringsdeskundigen hebben we voor deze masterclass een aantal plaatsen voor een gereduceerd tarief van €100. Gebruik bij het inschrijven code SamenBeter6, op=op. Niet geldig in combinatie met andere kortingsacties. We verzoeken je om je als ervaringsdeskundige voor één inspiratieclass aan te melden. Kies die inspiratieclass waar jouw ervaring van toegevoegde waarde is.

 • Datum

  Omvang

  1 vrijdag van 13.30 - 17.30 uur

  Datum

  16 februari 2018

  Locatie

  RINO Groep Utrecht
 • Accreditatie
 • Doelgroep

  • Gz-psycholoog BIG
  • Psychotherapeut BIG
  • Klinisch psycholoog BIG
  • Klinisch neuropsycholoog BIG
  • Psychiater
  • Arts
  • Verpleegkundig specialist

 • Docenten
  drs. Jan Berndsen

  drs. Jan Berndsen

  Jan Berndsen is CEO en maakt deel uit van de Raad van Bestuur van Lister en is bestuurslid van Mental Health Europe. Lees meer
  Martijn Kole

  Martijn Kole

  Martijn Kole is adviseur raad van Bestuur Lister en ervaringsdeskundige.
  Lees meer
 • Reviews