Modulaire opleiding psychotraumatherapeut  (TT)

Werken met mensen met trauma vereist specifieke competenties. De RINO Groep biedt je twee verschillende opleidingsroutes waarmee je je die deskundigheid eigen maakt en toewerkt naar je registratie als Psychotraumatherapeut NtVP. Met die specialistische kennis en vaardigheden heb je het gereedschap in handen om de gezondheid en het welzijn van je cliënten te verbeteren. Prijzen, startdatums e.d. vind je bij de losse cursussen.
 

Diagnostiek, indicatiestelling en behandeling van mensen met traumagerelateerde klachten of stoornissen vereisen specifieke competenties. De erkend psychotraumatherapeut NtVP draagt bij aan het waarborgen van de kwaliteit van zorg voor cliënten met traumagerelateerde klachten of stoornissen. Bij een behandelaar met deze kwaliteitsregistratie zijn cliënten en verwijzers verzekerd van up-to-date wetenschappelijke kennis en van een hoog niveau van zorg. Als Psychotraumatherapeut NtVP ben je specialist in het verrichten van psychodiagnostisch onderzoek en het beoordelen van de resultaten daarvan. Ook kun je verschillende evidence-based psychologische behandelingsmethoden toepassen, zoals CGT en EMDR, met het oog op het verbeteren van de gezondheidstoestand en het welzijn van de cliënt na het meemaken van een of meerdere traumatische gebeurtenissen.


Doelgroep

Gz-psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten, orthopedagoog generalisten, artsen en psychiaters die te maken hebben met volwassenen met trauma. Je dient BIG-geregistreerd te zijn als arts, gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut of orthopedagoog generalist en minimaal 12 uur per week werkzaam te zijn in de gezondheidszorg, waarvan 5 uur met cliënten met psychotraumagerelateerde klachten of stoornissen.

Wat leer je?

Je ontwikkelt kennis en vaardigheden voor specialistische diagnostiek, indicatiestelling en behandeling van psychotraumagerelateerde psychopathologie.

Inhoud

De RINO Groep biedt verschillende mogelijkheden om je op te leiden tot psychotraumatherapeut:

Route 1: Losse onderdelen
Je kunt je eigen cursorisch programma samenstellen. Bekijk de cursussen die erkend zijn door de NtVP.
Check s.v.p. zelf bij de NtVP aan welke voorwaarden jouw programma moet voldoen.

Route 2: Compleet pakket
Bij het volgen van de drie onderstaande cursussen voldoe je aan de volledige cursorische eisen van de NtVP. Bovendien voldoe je al aan een deel van de supervisie-eisen. NB Voor het volgen van de vervolgcursus EMDR dien je een erkende basisopleiding EMDR te hebben afgerond.
Bij gelijktijdige inschrijving (op dezelfde dag) voor deze drie cursussen, ontvang je 10% korting per cursus. Vermeld in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier code TT16A.

Certificaat

Optioneel


Differentiaaldiagnostiek dissociatieve stoornissen, ernstige persoonlijkheidsstoornissen, nabootsing

Hoe maak je een onderscheid tussen dissociatieve symptomen, persoonlijkheidsstoornissen met dissociatieve symptomen, nabootsing en comorbiditeit met andere stoornissen? Deze cursus vergroot je differentiaaldiagnostische vaardigheden. Je oefent met diagnostische instrumenten en verdiept je in de mogelijkheden voor behandeling van cliënten met deze problematiek.

Geaccrediteerd

Vervolgcursus cognitieve gedragstherapie: trauma, rouw en verwerkingstechnieken (50 uur)

Hoe behandel je trauma en rouwproblematiek met cognitieve gedragstherapie (CGT)? In deze cursus leer je verschillende soorten trauma diagnosticeren en er een behandelplan voor maken. Je oefent vooral met het uitvoeren van traumabehandelingen en met enige interventies bij gecompliceerde rouw.

Geaccrediteerd

Vervolgcursus EMDR bij volwassenen

Dit is het vervolg op de basiscursus EMDR. In deze verdiepingscursus leer je EMDR toepassen in complexe situaties en oefen je met de toepassing ervan bij verschillende soorten klachten. Met die kennis en vaardigheden ben je in staat EMDR breed in te zetten en moeizaam verlopende behandelingen vlot te trekken.

Geaccrediteerd

Incompany en groepskorting

De meeste cursussen van de RINO Groep kunnen ook incompany in jouw organisatie worden gegeven. Ook kun je zelf een deelnemersgroep samenstellen en profiteren van groepskorting met ons Samen SLIM concept. Informeer naar de mogelijkheden.

Wil je gezamenlijk met je hele team (onderdelen van) deze opleiding volgen? Dat kan! Deze opleiding kan op verzoek incompany in jouw organisatie gegeven worden.

Enthousiast geworden?

`

Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: TT zodat we je snel kunnen helpen.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl