Start op:

Kosten: € 710

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Training Liberman module 7: Terug naar de samenleving  (L2305)

Hoe help je mensen met een ernstige psychiatrische stoornis om weer zelfstandiger in de maatschappij te gaan functioneren? In deze training leer je hoe je deze cliënten vaardigheden aanreikt zoals een goede dagstructuur hanteren en omgaan met stress. Je oefent met technieken afkomstig uit de gedragstherapie, de leertheorie en de psycho-educatie met concrete casuïstiek.
 

Feiten

 • Omvang: 2 maandagen van 10.00-16.00 uur
 • Datums: 6 en 13 november 2023
 • Locatie: Utrecht
 • Docent: Roderick Jansen
 • Docent

 • Kosten: € 710
 • Cursuscode: L2305

Voor wie

 • Basispsycholoog
 • Verpleegkundig specialist
 • Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
 • Hbo-verpleegkundige
 • Mbo-verpleegkundige
 • Sociaal pedagogisch hulpverlener
 • Sociaal pedagogisch werker
 • Maatschappelijk werker
Basispsycholoog, Verpleegkundig specialist, Sociaal psychiatrisch verpleegkundige, Hbo-verpleegkundige, Mbo-verpleegkundige, Sociaal pedagogisch hulpverlener, Sociaal pedagogisch werker en Maatschappelijk werker

Accreditaties

Er zijn geen accreditaties.

Bekijk ons geaccrediteerde aanbod

Je ontvangt een certificaat indien je 100% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Deze nieuwe Libeman module 'Terug naar de samenleving' is de zevende in de reeks. De module is compacter dan de vorige modules en ondersteunt de cliënt bij zijn terugkeer naar de samenleving. Uiteraard op de wijze die Liberman-eigen is: praktisch, motiverend en oplossingsgericht werkend aan herstel. Anders dan bij de voorgaande modules wordt, omwille van de bondigheid, niet steeds vastgehouden aan de opbouw van de vaardigheden met behulp van alle zeven leeractiviteiten. Dat laat onverlet dat ervaren trainers de ontbrekende leerstappen kunnen toevoegen.

Ter ondersteuning van het gebruik en een adequate implementatie van de Liberman modules biedt de RINO Groep trainingen aan voor professionals die met deze modules willen werken. De Liberman modules bieden cliënten met een ernstige psychiatrische stoornis de mogelijkheid op een systematische manier vaardigheden op uiteenlopende levensterreinen te leren. Het stelt hen zo in staat hun zelfstandigheid te vergroten. Hierdoor wordt de basis gelegd voor sociale re-integratie. De Liberman modules zijn gericht op het leren van praktische en sociale vaardigheden en behandelen ieder een afgerond onderwerp. Bij de opbouw van de modules is gebruik gemaakt van de expertise uit de gedragstherapie, de leertheorie en de psycho-educatie.

Deze training is door voorgaande deelnemers beoordeeld met een 8,2.

Klassikale lessen

Deze scholingsactiviteit vindt klassikaal plaats. We rekenen op je fysieke aanwezigheid.

Wat leer je?

Als professional word je getraind in het overdragen van de module 'Terug naar de samenleving'. Na afloop van de training heb je je de vaardigheden eigen gemaakt om de methodiek conform de didactiek en uitgangspunten van Liberman over te dragen aan jouw cliënten.

Inhoud

Deze module richt zich op het aanleren en versterken van vaardigheden die de cliënt in staat moeten stellen weer zelfstandiger binnen de maatschappij te functioneren. Het gaat dan om vaardigheden in het maken en nakomen van afspraken, het zelf monitoren van medicatiegebruik en symptomen van de ziekte. Zij leren omgaan met stress en leren zelf een goede dagstructuur te hanteren. Het is gebleken uit onderzoek naar deze module dat het volgen ervan ervoor zorgt dat cliënten beter gaan profiteren van de ondersteuning die ambulante zorgverleners hen kunnen bieden en zij hierdoor minder vaak weer moeten worden opgenomen. Al deze vaardigheden worden binnen en buiten de trainingssessies, dus in de eigen situatie, geoefend door het doen van onder andere rollenspellen en het uitvoeren van huiswerkopdrachten, waarbij de hulp en ondersteuning van de omgeving van de cliënt uiteraard een welkome aanvulling is. Je wordt getraind in de overdracht van deze module aan cliënten. Zoals in elke Liberman module wordt de techniek voor het oplossen van problemen geoefend en worden communicatievaardigheden besproken en getraind.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je 100% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Incompany en groepskorting

De meeste cursussen van de RINO Groep kunnen ook incompany in jouw organisatie worden gegeven. Ook kun je zelf een deelnemersgroep samenstellen en profiteren van groepskorting met ons Samen SLIM concept. Informeer naar de mogelijkheden.

Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany in jouw organisatie gegeven worden.

Accreditatie & Erkenning

Er zijn geen accreditaties.

Bekijk ons geaccrediteerde aanbod

Literatuur & Benodigdheden

Je ontvangt de handleiding voor de trainer en een werkboek voor de cliënt 'Terug naar de samenleving' (bij de cursusprijs inbegrepen).

De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.

 • Docent: Roderick Jansen
 • Docent

  Enthousiast geworden?

  Meld je aan als belangstellende.
  Stuur mij bericht zodra er data bekend zijn en de inschrijving opent.

  Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

  Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: L2305 zodat we je snel kunnen helpen.

  030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl