Training Liberman module 3: Omgaan met vrije tijd  (IC261)

Eendaagse training

Offerte aanvragen
Gemiddelde beoordeling > 8
Topdocenten uit de praktijk
CEDEO- / CRKBO-erkend
Hoe help je mensen met een ernstige psychiatrische stoornis hun vrije tijd plezierig in te vullen? Tijdens deze incompany cursus leer je hoe je deze cliënten de vaardigheden bijbrengt om stap voor stap activiteiten te ondernemen. Je oefent met technieken afkomstig uit de gedragstherapie, de leertheorie en de psycho-educatie met concrete casuïstiek.
 
 • Inhoud

  Ter ondersteuning van het gebruik en een adequate implementatie van de Liberman modules biedt de RINO Groep trainingen aan voor professionals die met deze modules willen werken. De Liberman modules bieden cliënten met een ernstige psychiatrische stoornis de mogelijkheid op een systematische manier vaardigheden op uiteenlopende levensterreinen te leren. Het stelt hen zo in staat hun zelfstandigheid te vergroten. Hierdoor wordt de basis gelegd voor sociale re-integratie. De Liberman modules zijn gericht op het leren van praktische en sociale vaardigheden en behandelen ieder een afgerond onderwerp. Bij de opbouw van de modules is gebruik gemaakt van de expertise uit de gedragstherapie, de leertheorie en de psycho-educatie.

  Deze training is door voorgaande deelnemers beoordeeld met een 8,0.
   

  Wat kun je verwachten?

  Tijdens deze eendaagse kennismakingstraining ga je aan de hand van zeven leerstappen aan de slag met de inhoud van module 3 en de vier vaardigheidsdomeinen en daaraan gekoppelde deelvaardigheden:
  1. Voordelen benoemen van recreatieve activiteiten
  2. Informatie verzamelen over recreatieve activiteiten
  3. Uitzoeken wat je nodig hebt voor een recreatieve activiteit
  4. Evalueren en voortzetten van recreatieve activiteiten

  Je wordt getraind in het overdragen van deze module aan cliënten. De techniek voor het oplossen van problemen wordt geoefend en de training in communicatievaardigheden wordt besproken en getraind.

  Na het volgen van een Liberman module wordt aan alle trainers de praktijkoefendag geadviseerd om de trainersvaardigheden verder aan te scherpen. Tijdens deze dag worden problemen die men tegenkomt bij het geven van de trainingen, besproken en geoefend. De praktijkoefendag is tevens een verplicht onderdeel van de certificering tot train-de-trainer Liberman, samen met de TCBS-dag en de toetsen.

  Wat leer je?

  Als professional word je getraind in het overdragen van de module 'Omgaan met vrije tijd'. Na afloop van de training heb je je vaardigheden eigen gemaakt om de methodiek conform de didactiek en uitgangspunten van Liberman over te dragen aan jouw cliënten.

  Werkwijze

  De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten. 

 • Datum
  Lesdata

  Datum

  1 dag van 10.00-16.00 uur

  Locatie

  in overleg
 • Accreditatie
  Accreditatie

  Certificaat

  Je ontvangt een certificaat indien je 100% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

 • Doelgroep
  Doelgroep

  • Basispsycholoog
  • Verpleegkundig specialist
  • Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
  • Hbo-verpleegkundige
  • Mbo-verpleegkundige
  • Sociaal pedagogisch hulpverlener
  • Sociaal pedagogisch werker
  • Maatschappelijk werker

 • Docenten
 • Literatuur
  Je ontvangt de handleiding voor de trainer en een werkboek van de deelnemer 'Omgaan met vrije tijd' (bij de cursusprijs inbegrepen). Als je met de training aan cliënten aan de slag wilt, heb je daarnaast een instructie-dvd en voor elke cliënt een eigen werkboek nodig. Als die niet in jouw instelling beschikbaar zijn, kun je bij ons deze materialen bestellen.
 • Reviews
  Reviews