Training Liberman module 6: Omgaan met sociale relaties en intimiteit  (IC228)

Tweedaagse training

Hoe help je mensen met een ernstige psychiatrische stoornis zelfstandig contacten en relaties aan te gaan en te onderhouden? In deze incompany training leer je hoe je deze cliënten communicatievaardigheden aanreikt en manieren om met intimiteit om te gaan. Je oefent met technieken afkomstig uit de gedragstherapie, de leertheorie en de psycho-educatie met concrete casuïstiek.
 

Feiten

 • Omvang: Deze cursus wordt incompany uitgevoerd
 • Locatie: In overleg
 • Docent: Lout Molkenboer
 • Docent

 • Kosten:
 • Cursuscode: IC228

Voor wie

 • Basispsycholoog
 • Verpleegkundig specialist
 • Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
 • Hbo-verpleegkundige
 • Mbo-verpleegkundige
 • Sociaal pedagogisch hulpverlener
 • Sociaal pedagogisch werker
 • Maatschappelijk werker
Basispsycholoog, Verpleegkundig specialist, Sociaal psychiatrisch verpleegkundige, Hbo-verpleegkundige, Mbo-verpleegkundige, Sociaal pedagogisch hulpverlener, Sociaal pedagogisch werker en Maatschappelijk werker

Accreditaties

Eventuele accreditaties worden in overleg aangevraagd.

Je ontvangt een certificaat indien je 100% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Ter ondersteuning van het gebruik en een adequate implementatie van de Liberman modules biedt de RINO Groep trainingen aan voor professionals die met deze modules willen werken. De Liberman modules bieden cliënten met een ernstige psychiatrische stoornis de mogelijkheid op een systematische manier vaardigheden op uiteenlopende levensterreinen te leren. Het stelt hen zo in staat hun zelfstandigheid te vergroten. Hierdoor wordt de basis gelegd voor sociale re-integratie. De Liberman modules zijn gericht op het leren van praktische en sociale vaardigheden en behandelen elk een afgerond onderwerp. Bij de opbouw van de modules is gebruik gemaakt van de expertise uit de gedragstherapie, de leertheorie en de psycho-educatie.

Deze training is door voorgaande deelnemers beoordeeld met een 8,3.

Wat leer je?

Professionals worden getraind in het overdragen van de module 'Omgaan met sociale relaties en intimiteit'. Na afloop van de training hebben ze zich de vaardigheden eigen gemaakt om de methodiek conform de didactiek en uitgangspunten van Liberman over te dragen aan hun cliënten.

Inhoud

Tijdens deze tweedaagse kennismakingstraining gaan deelnemers aan de hand van zeven leerstappen aan de slag met de inhoud van module 6 en de acht vaardigheidsdomeinen en daaraan gekoppelde deelvaardigheden:

Deel I: Het aangaan en onderhouden van sociale relaties
1. communicatievaardigheden
2. het aangaan van sociale relaties; ontmoeten en ontmoeten
3. het onderhouden van sociale relaties; bel jij mij of bel ik jou?
4. beslissingen nemen; kiezen of verliezen

Deel II: Het aangaan en onderhouden van intieme relaties
1. praten over intimiteit; ik wil jou, wil je ook met mij?
2. intimiteit met een ander; hoe werkt jouw zin?
3. intimiteit met een ander; hoe wil je dat ik het doe?
4. probleemoplossen; zo kan het ook

Ze worden getraind in de overdracht van deze module aan cliënten. In elke module wordt de techniek voor het oplossen van problemen geoefend en worden communicatievaardigheden besproken en getraind.

Na het volgen van een Liberman module adviseren we aan alle trainers de praktijkoefendag, om de trainersvaardigheden verder aan te scherpen. Tijdens deze dag worden problemen die men tegenkomt bij het geven van de trainingen, besproken en geoefend. De praktijkoefendag is tevens een verplicht onderdeel van de certificering tot train-de-trainer Liberman, samen met de TCBS-dag en de toetsen.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je 100% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Incompany en groepskorting

De meeste cursussen van de RINO Groep kunnen ook incompany in jouw organisatie worden gegeven. Ook kun je zelf een deelnemersgroep samenstellen en profiteren van groepskorting met ons Samen SLIM concept. Informeer naar de mogelijkheden.

Wij hebben deze cursus incompany uitgevoerd voor o.a. When the Eagle Learns to Fly in Den Haag.

Accreditatie & Erkenning

Eventuele accreditaties worden in overleg aangevraagd.

Literatuur & Benodigdheden

Je ontvangt de handleiding voor de trainer en een werkboek van de deelnemer 'Omgaan sociale relaties en intimiteit' (bij de cursusprijs inbegrepen).

De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.

 • Docent: Lout Molkenboer
 • Docent

  Enthousiast geworden?
  Vraag een offerte aan!

  Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

  Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: IC228 zodat we je snel kunnen helpen.

  030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl