Training Liberman module 6: Omgaan met sociale relaties en intimiteit  (IC228)

Tweedaagse training

Offerte aanvragen
Gemiddelde beoordeling > 8
Topdocenten uit de praktijk
CEDEO- / CRKBO-erkend
Hoe help je mensen met een ernstige psychiatrische stoornis zelfstandig contacten en relaties aan te gaan en te onderhouden? In deze incompany training leer je hoe je deze cliënten communicatievaardigheden aanreikt en manieren om met intimiteit om te gaan. Je oefent met technieken afkomstig uit de gedragstherapie, de leertheorie en de psycho-educatie met concrete casuïstiek.
 
 • Inhoud

  Ter ondersteuning van het gebruik en een adequate implementatie van de Liberman modules biedt de RINO Groep trainingen aan voor professionals die met deze modules willen werken. De Liberman modules bieden cliënten met een ernstige psychiatrische stoornis de mogelijkheid op een systematische manier vaardigheden op uiteenlopende levensterreinen te leren. Het stelt hen zo in staat hun zelfstandigheid te vergroten. Hierdoor wordt de basis gelegd voor sociale re-integratie. De Liberman modules zijn gericht op het leren van praktische en sociale vaardigheden en behandelen elk een afgerond onderwerp. Bij de opbouw van de modules is gebruik gemaakt van de expertise uit de gedragstherapie, de leertheorie en de psycho-educatie.

  Deze training is door voorgaande deelnemers beoordeeld met een 8,3.

  Wat leer je?

  Professionals worden getraind in het overdragen van de module 'Omgaan met sociale relaties en intimiteit'. Na afloop van de training hebben ze zich de vaardigheden eigen gemaakt om de methodiek conform de didactiek en uitgangspunten van Liberman over te dragen aan hun cliënten.

  Werkwijze

  Tijdens deze tweedaagse kennismakingstraining gaan deelnemers aan de hand van zeven leerstappen aan de slag met de inhoud van module 6 en de acht vaardigheidsdomeinen en daaraan gekoppelde deelvaardigheden:

  Deel I: Het aangaan en onderhouden van sociale relaties
  1. communicatievaardigheden
  2. het aangaan van sociale relaties; ontmoeten en ontmoeten
  3. het onderhouden van sociale relaties; bel jij mij of bel ik jou?
  4. beslissingen nemen; kiezen of verliezen

  Deel II: Het aangaan en onderhouden van intieme relaties
  1. praten over intimiteit; ik wil jou, wil je ook met mij?
  2. intimiteit met een ander; hoe werkt jouw zin?
  3. intimiteit met een ander; hoe wil je dat ik het doe?
  4. probleemoplossen; zo kan het ook

  Ze worden getraind in de overdracht van deze module aan cliënten. In elke module wordt de techniek voor het oplossen van problemen geoefend en worden communicatievaardigheden besproken en getraind.

  Na het volgen van een Liberman module adviseren we aan alle trainers de praktijkoefendag, om de trainersvaardigheden verder aan te scherpen. Tijdens deze dag worden problemen die men tegenkomt bij het geven van de trainingen, besproken en geoefend. De praktijkoefendag is tevens een verplicht onderdeel van de certificering tot train-de-trainer Liberman, samen met de TCBS-dag en de toetsen.

  De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten. 

 • Datums
  Lesdata

  Omvang

  Deze cursus wordt incompany uitgevoerd

  Locatie

  In overleg
 • Accreditatie
  Accreditatie

  Certificaat

  Je ontvangt een certificaat indien je 100% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

 • Doelgroep
  Doelgroep

  • Basispsycholoog
  • Verpleegkundig specialist
  • Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
  • Hbo-verpleegkundige
  • Mbo-verpleegkundige
  • Sociaal pedagogisch hulpverlener
  • Sociaal pedagogisch werker
  • Maatschappelijk werker

 • Docenten
  Lout Molkenboer

  Lout Molkenboer

  Lout Molkenboer is senior-verpleegkundige bij GGZ Midden-Brabant in Tilburg. Naast docent Liberman trainingen is zij tevens projectleider Liberman netwerken voor gecertificeerd trainers.Lees meer
 • Literatuur
  Je ontvangt de handleiding voor de trainer en een werkboek van de deelnemer 'Omgaan sociale relaties en intimiteit' (bij de cursusprijs inbegrepen).
 • Reviews
  Reviews