Meest gewaardeerde nieuwsberichten van juni

Dit zijn de berichten die je volgens onze volgers op social media niet mag missen!

30 juni 2020
over autisme bij vrouwen

Vooral vrouwen met autisme krijgen vaak verkeerde diagnose

Mensen met autisme krijgen vaak een verkeerde diagnose, vermoedelijk één op de drie. Bij vrouwen is dat zelfs bijna één op de twee. Dit blijkt uit recent onderzoek van het Nederlands Autisme Register. Uit ander recent onderzoek blijkt ook dat mensen met autisme regelmatig ten onrechte de diagnose schizofrenie krijgen. Lees meer via GGZ Nieuws.
 

De mens in de 'behandelkamer' met Dirk de Wachter

Op verzoek van onze volgers op LinkedIn hebben wij de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter uitgenodigd om 18 november te spreken over zijn eerdere stelling ‘psychotherapeuten zijn doetjes’. Tijdens het congres zoomt De Wachter in gesprek met Fokke Obbema en Sjoerd Colijn in op de mens in de ‘behandelkamer’ en wat hulpverleners kunnen doen om verdriet ook in niet-professionele middens een plek te geven. Bekijk dit congres
 

Prikkelgevoeligheid bij autisme en een verstandelijke beperking

De prikkelverwerking bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking werkt anders dan bij mensen zonder autisme. Dit heeft meestal niets te maken met hoe de zintuigen prikkels opvangen. Het heeft te maken met hoe de hersenen de zintuig-prikkels verwerken en er betekenis aan geven. Dit artikel van Sensonate beschrijft op basis van wetenschappelijke, praktijk en ervaringskennis wat de prikkelverwerking van mensen met autisme en een verstandelijke beperking kenmerkt.
 

Volg jij ons al op social media?

Ga naar onze LinkedIn-pagina

Ga naar onze Facebookpagina

Ga naar onze Twitterpagina

Ga naar onze Instagrampagina

Ook interessant voor jou