interview
5 februari 2020

'Scott Sells neemt je stap voor stap mee in zijn aanpak en geeft je duidelijke handvatten'

Op 2, 3 en 4 november hebben we voor de derde keer een masterclass met Scott Sells gepland: Masterclass trauma en systeemtherapie: Treating the traumatized child. In deze 3-daagse masterclass leert Sells je met het Family Systems Trauma model een structureel-strategische gezinsbehandeling van het getraumatiseerde kind. Mellony van Hemert van Psychotherapy & Movement volgde zijn masterclass begin 2019. Zij vertelt over hoe zij deze drie dagen heeft ervaren.

Mellony van Hemert

Mellony: 'Het allerleukste was dat hij een gezin had uitgenodigd zodat je hem echt aan het werk ziet.'

Mellony van Hemert

‘Ik had me ingeschreven voor de masterclass omdat ik heel erg geïnteresseerd ben in trauma en de systemische aanpak. Ik vond de masterclass erg goed, heel interactief en levendig, met veel ruimte voor oefenen. Scott Sells is een prettige, warme persoonlijkheid waar je met plezier drie dagen naar luistert. Stap voor stap neemt hij je mee in zijn aanpak en geeft je duidelijke handvatten.'

Mellony: 'Het allerleukste was dat hij een gezin had uitgenodigd zodat je hem echt aan het werk ziet. Zo werd de theorie verbonden met hoe het in de praktijk gaat. Je wordt ervan doordrongen hoe belangrijk het is om het hele systeem te betrekken als een gezinslid een trauma heeft. Hoe complex het soms ook is, je moet de gezinsleden met elkaar in verbinding brengen.

Ook leer je hoe belangrijk het is dat je vertrouwen uitstraalt als behandelaar en dat je laat zien dat je wil helpen. De masterclass is wat mij betreft een absolute aanrader.’

 

Beoordeeld met 8,8

​​​​​​​De deelnemers aan de vorige masterclass van Sells beoordeelden deze gemiddeld met een 8,8. Op 2, 3 en 4 november komt hij weer naar Nederland om professionals te leren werken met het Family Systems Trauma model, een structureel-strategische gezinsbehandeling van het getraumatiseerde kind.

Wil jij ook leren van Scott Sells?