Anders Kijken naar selectieve eters  (K2505)

€ 610

Inschrijven

Mogelijk t/m 14 oktober 2025,
tenzij eerder vol

Inclusief lunch
Docenten uit de praktijk
Gemiddelde beoordeling 8,4
CEDEO- / CRKBO-erkend
Mail mij bij nieuwe datumVoeg toe aan wensenlijst
Eten is een vaardigheid die je moet leren en ervaren, ouders spelen daarin een belangrijke rol. Het uiteindelijke doel van de interventie is om samen met de ouders meer variatie te krijgen in het eetpatroon en eten als een meer plezierige activiteit te kunnen ervaren en zo tot een goede voedingsintake te komen.
 
  • Inhoud

    De 3 daagse module sluit aan op de inleidende basiscursus sensorische informatieverwerking voor logopedisten. De module is onder andere gebaseerd op de ideeën uit de methodisch opgebouwde, op evidentie aangestuurde methodiek, Sequential Oral Sensory (S.O.S.) Appraoch to feeding . Na deze module kun je:

    1. kritisch eetgedrag beschrijven.
    2. een sensori-motore analyse maken en deze relateren aan het kritisch eetgedrag.
    3. Zowel voor het individuele kind als ook in groepsverband interventie strategieën in samenspraak met ouders ontwerpen.
    4. de zintuiglijke en motorische kansen en kwetsbaarheden aan zorgvragen rondom kritisch eetgedrag onderzoeken.
    5. een sensori-motorische voedingsanalyse maken.
    6. ouders en kinderen ondersteunen in het verminderen van kritisch eetgedrag op een positieve, praktische en op basis van evidentie aangestuurde wijze.
    7. de begeleiding aan laten sluiten bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind.

    Deze module richt zich op onderzoek en behandeling van kinderen met eetproblemen vanaf de start van vaste voeding. Eetstoornissen (anorexia, boulimia, obesitas) en slikstoornissen worden in deze module niet uitgewerkt.

    Werkwijze

    De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten. 

    Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany gegeven worden.  Vraag een offerte aan.

  • Datums

    Datums

    Di 18 november 2025 van 09:00-16:00
    Wo 19 november 2025 van 09:00-16:00
    Do 11 december 2025 van 09:30-16:30

    Locatie: Oude Vest 91, Leiden

    (Omvang 18 uur)

    Locatie

    Leiden
  • Accreditatie
  • Doelgroep

    Doelgroep

    • Logopedist
    Deelnemers aan deze cursus hebben minimaal de 4 daagse module SI en logopedie bij AKK gevolgd, kennen de sensorische profielen en de behandelmatrixen en hebben ervaring in het behandelen en begeleiden van kinderen met eet-en drinkproblemen. Cursisten moeten tijdens de module de mogelijkheid hebben om een casus te uit te werken van een kind dat zij in behandeling hebben.

  • Docenten
    Andrea Bottemanne

    Andrea Bottemanne

    Moniek van Vliet

    Moniek van Vliet

    Ireen Vogel

    Ireen Vogel

  • Literatuur
  • Reviews