Neem een kijkje in de keuken van vakgenoot Esther Perel  (C2005)

€ 345

Inschrijven is niet meer mogelijk

Gemiddelde beoordeling > 8
Topdocenten uit de praktijk
CEDEO- / CRKBO-erkend
Mail mij bij nieuwe datumVoeg toe aan wensenlijst
In samenwerking met NVRG en RINO Groep neemt Esther Perel je mee naar de impact op relaties in een lockdown als gevolg van COVID-19. Centraal staat "the big adaptation' met elementen als routines, rouw en het stellen van grenzen. Het leven staat op zijn kop. Wat betekent dit voor ons als professional op persoonlijk en professioneel vlak?
 
  • Inhoud

    Wat kun je verwachten?

    Esther Perel
    Esther Perel is psychotherapeut, veelgevraagd spreker en bestsellerauteur. Haar TED Talks zijn miljoenen keren bekeken; haar boek Erotische Intelligentie werd in meer dan 25 talen vertaald en haar nieuwste boek Liefde in Verhouding, een nieuw perspectief op trouw en ontrouw is een New York Times bestseller.
     
    Esther voert praktijk in New York en is producer en host van de therapeutische podcastserie voor paren Where Should We Begin? en van Sessions, een online leerplatform voor relatietherapeuten, coaches en docenten.
     
    Esther werkt niet vanuit één methodiek. Haar aanpak is gebaseerd op werk van onder meer Scheinkman, Pinsof, Lebow, Fraenkel en Wachtel. Ze combineert actiegerichte en inzichtgeoriënteerde technieken die een sterk fundament hebben in de systeemtherapie met bredere psychoanalytische theorieën, hechtingstheorie, feministische en multiculturele theorieën. Esther leert je een stapsgewijze aanpak eigen te maken die je kunt toepassen in gezamenlijke en individuele sessies met je cliënten.     

    Drie thema’s staan centraal
    Op 31 januari gaat Esther aan de hand van drie thema’s in op vragen, dilemma’s en onzekerheden die je als professional kunt ervaren, en hoe je daarmee kunt omgaan.

    • Taal & Cultuur
      Welke invloed hebben taal en cultuur op (systeem)therapie? Wanneer kunnen taal- en cultuurverschillen tussen therapeut en cliënt belemmerend zijn voor de therapie? Hoe ga je daar dan het beste mee om?

    • Lichaamsgerichte Therapie
      Is er een universele ‘lichaamstaal’ in body-oriented therapie? Met andere woorden bestaat er een woordenboek voor lichaamstaal? In hoeverre moet je je bewust zijn van signalen van je eigen lichaam en hoe zet je die in tijdens een (systeem)therapiesessie?
       
    • Geheimen en Vertrouwelijkheid
      Wanneer heeft geheimhouding (bijvoorbeeld als één van de partners vreemdgaat of als er sprake is een familiegeheim) een hogere prioriteit dan transparantie? Waarom hebben therapeuten daar vaak zo veel moeite mee?
    De voertaal tijdens dit congres is Nederlands.


    Interactief
    Tijdens dit evenement worden verschillende werkvormen toegepast. Werkvormen waarbij je als deelnemer wordt betrokken en waar je van leert, zodat je ze vervolgens kunt gaan toepassen in je werk.

    Voor wie?
    Dit evenement is bedoeld voor alle professionals die systemisch werken, zoals systeemtherapeuten, systeemtherapeutisch werkers, seksuologen, psychotherapeuten, (klinisch) psychologen, Gz-psychologen en maatschappelijk werkers.

    Samenwerking

    De RINO Groep en NVRG organiseren dit congres samen. De inschrijving verloopt via de NVRG. Bij onze inschrijfknop word je naar de juiste pagina doorgelinkt. Na inschrijving ontvang je een bevestiging. Voor vragen over de inschrijving kun je contact opnemen met de NVRG via 020 612 30 78 of nvrg@nvrg.nl.




    Werkwijze

    De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.  Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany gegeven worden.

  • Datum
    Lesdata

    Omvang

    1 vrijdag 9.30 - 17.00 uur

    Datum

    vrijdag 31 januari 2020

    Locatie

    Philharmonie, Lange Begijnestraat 11, Haarlem
  • Accreditatie
    Accreditatie

    Certificaat

    Je ontvangt een certificaat indien je minimaal 90% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

  • Doelgroep
    Doelgroep

    • Gz-psycholoog BIG
    • Psychotherapeut BIG
    • Klinisch psycholoog BIG
    • Klinisch neuropsycholoog BIG
    • Basispsycholoog
    • Gedragstherapeut
    • Psychotherapeut in opleiding

  • Sprekers
    Esther Perel

    Spreker: Esther Perel

    Esther Perel is psychotherapeut, veelgevraagd spreker en bestsellerauteur. Haar TED Talks zijn miljoenen keren bekeken; haar boek Erotische Intelligentie werd in meer dan 25 talen vertaald en haar nieuwste boek Liefde in Verhouding, een nieuw perspectief op trouw en ontrouw is een New York Times bestseller.
     
    Esther voert praktijk in New York en is producer en host van de therapeutische podcastserie voor paren Where Should We Begin? en van Sessions, een online leerplatform voor relatietherapeuten, coaches en docenten.Lees meer
  • Literatuur
  • Reviews
    Reviews