Datum:

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Intelligentiediagnostiek bij volwassenen en ouderen  (A1841)

Hoe werk je met intelligentietests voor volwassenen en ouderen? In deze cursus doe je inzicht op in wanneer en hoe je de meest gebruikte tests inzet en ontdek je hoe je deze goed afneemt, scoort en interpreteert. Na afloop weet je precies wat de mogelijkheden en de valkuilen van elke test zijn.
 

Feiten

 • Omvang: 1 zaterdag van 10.00 - 17.00 uur
 • Datum: 2 juni 2018
 • Locatie: Utrecht
 • Docent: drs. Sylvia Melisse
 • Docent

 • Kosten: € 245
 • Cursuscode: A1841

Voor wie

 • Basispsycholoog
 • Toegepast psycholoog
 • Diagnostisch werkende
Lees de volledige doelgroepinformatie
Basispsycholoog, Toegepast psycholoog en Diagnostisch werkende

Je dient ervaring te hebben in het afnemen en scoren van intelligentietests bij volwassenen en ouderen.

Accreditaties

Accreditatie: VVP

Lees meer over de accreditaties

Je ontvangt een certificaat indien je 100% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Deze cursus biedt praktische en theoretische achtergrond en up-to-date kennis om op een verantwoorde manier intelligentiediagnostiek uit te voeren bij volwassenen en ouderen en de bevindingen te analyseren en interpreteren.
Er is ook een cursus intelligentiediagnostiek bij kinderen en adolescenten.

Wat leer je?

Je krijgt meer inzicht in het afnemen en interpreteren van de meest gebruikte intelligentietests voor volwassenen en ouderen.

Doelgroep

Je dient ervaring te hebben in het afnemen en scoren van intelligentietests bij volwassenen en ouderen.

Inhoud

Er wordt een korte inleiding gegeven over intelligentie bij volwassenen en ouderen. Daarna wordt ingegaan op de meest gebruikte tests uit het klinische werkveld, zoals nu de WAIS IV maar zeker ook nog de  GIT-2, SON 6-40, RAVEN, NLV en KAIT. Aan bod komen de schalen, factoren en profielen van deze tests. Daarnaast bespreken we met elkaar welke test je wanneer, bij welke onderzoeksvraag inzet. Belangrijk daarbij is de vraag wat een specifieke test meet, wat de mogelijkheden en valkuilen van de diverse tests zijn. Ook worden aandachtspunten besproken die belangrijk zijn voor een goede afname, scoring en interpretatie van deze tests. Dit alles wordt geïllustreerd aan de hand van (eigen) casuïstiek, diverse groepsdiscussies en klassikale opdrachten. Je brengt bij voorkeur eigen casuïstiek in. Tijdens de cursusdag wordt aandacht besteed aan mogelijke profielen en de discussie daarover bij diverse psychiatrische aandoeningen, zoals autisme en depressie. Het afnemen van de tests wordt niet geoefend, maar de tests kunnen wel ingezien worden (voor diegenen die bepaalde tests niet op de werkplek ter beschikking hebben).

Certificaat

Je ontvangt een certificaat indien je 100% aanwezig bent geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Incompany en groepskorting

De meeste cursussen van de RINO Groep kunnen ook incompany in jouw organisatie worden gegeven. Ook kun je zelf een deelnemersgroep samenstellen en profiteren van groepskorting met ons Samen SLIM concept. Informeer naar de mogelijkheden.

Wil je gezamenlijk met je hele team deze cursus volgen? Dat kan! Deze cursus kan op verzoek incompany in jouw organisatie gegeven worden. Wij hebben deze cursus incompany uitgevoerd voor o.a. de Parnassia Groep te Rotterdam.

Accreditatie & Erkenning

Literatuur & Benodigdheden

Uiterlijk vijf weken voor de startdatum word je geïnformeerd over eventuele aan te schaffen boeken.

De cursus wordt ondersteund met een digitale leeromgeving. Zo heb je altijd toegang tot het lesrooster, digitale literatuur en contact met mededeelnemers en docenten.

 • Docent: drs. Sylvia Melisse
 • Docent

  Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

  Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: A1841 zodat we je snel kunnen helpen.

  030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl