Masterclass Evidence based methodieken voor de ggz-verpleegkundige  (C1710)

€ 175

Online inschrijven is niet mogelijk.

Inclusief lunch
Docenten uit de praktijk
Gemiddelde beoordeling 8,5
CEDEO- / CRKBO-erkend
Mail mij bij nieuwe datumVoeg toe aan wensenlijst
Waar vind je als verpleegkundige in de ggz of de verslavingszorg de meest actuele kennis op jouw vakgebied? In deze masterclass doe je nieuwe inzichten op waarmee je je werk verder kunt verbeteren. Prof. dr. Berno van Meijel, bijzonder hoogleraar ggz-verpleegkunde, geeft je een overzicht van nieuwe en goed onderzochte methodieken die je direct kunt toepassen in jouw dagelijkse praktijk.
 
 • Inhoud

  Als verpleegkundige binnen de ggz en verslavingszorg behoor je tot de grootste beroepsgroep binnen de ggz: ongeveer een derde van alle beroepsbeoefenaren in de ggz is verpleegkundige. Je staat veelal het dichtst bij de cliënt, waar je ook werkt in de ggz. Hiermee lever je een essentiële bijdrage aan de kwaliteit van zorg binnen de ggz, en nog belangrijker: de kwaliteit van leven van mensen met psychische problemen. Je beoefent een persoonsgericht vak, maatwerk is de standaard. Dit vraagt veel kennis, ervaring en compassie met jouw cliënten. Om maatwerk te kunnen bieden en persoonsgericht te kunnen begeleiden is het uitermate belangrijk om inzicht te hebben in ‘wat werkt’: als je uit meerdere ‘kennisvaatjes kunt tappen’ zie je meer en kun je samen met jouw cliënt nog beter kiezen wat past in deze specifiek situatie en deze unieke cliënt. Hoe houd je deze kennis en ervaring up-to-date? Welke (nieuwe) inzichten kunnen je helpen in jouw continue verbetering van je werk?

  In deze masterclass geeft prof. dr. Berno van Meijel een overzicht van nieuwe en goed onderzochte methodieken die passen bij jouw dagelijkse praktijk. Aan de hand van enkele voorbeeldinterventies bespreekt Berno van Meijel de relevantie, het nut en de implicaties van evidence based werken. Het spreekt voor zich dat deze wijze van werken enkel kans van slagen heeft wanneer deze wordt ingebed in een goede therapeutische relatie met de cliënt. Berno van Meijel maakt helder hoe deze methodieken en werkwijzen passen bij de veranderende taakstelling van de ggz en hoe je als zelfstandige professional binnen jouw organisatie hier direct al mee aan de slag kunt.

  Werkwijze

  17.30 uur Inloop met broodjesbuffet en soep
  18.00 uur Start programma
  19.30 uur Pauze
  19.45 uur Vervolg programma
  21.15 uur Einde masterclass

 • Accreditatie
 • Doelgroep

  • Hbo-verpleegkundige

 • Docenten
  prof. dr. Berno van Meijel

  prof. dr. Berno van Meijel

  Berno van Meijel is bijzonder hoogleraar GGZ-verpleegkunde bij de afdeling Psychiatrie van het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Het onderzoek binnen de leerstoel richt zich op de ontwikkeling en toetsing van effectieve interventies ter bevordering van de kwaliteit van professionele praktijkvoering van ggz-verpleegkundigen.
  Lees meer
 • Reviews