Datum:

Kosten: € 175

Online inschrijven is niet mogelijk.

Masterclass Evidence based methodieken voor de ggz-verpleegkundige  (C1710)

Waar vind je als verpleegkundige in de ggz of de verslavingszorg de meest actuele kennis op jouw vakgebied? In deze masterclass doe je nieuwe inzichten op waarmee je je werk verder kunt verbeteren. Prof. dr. Berno van Meijel, bijzonder hoogleraar ggz-verpleegkunde, geeft je een overzicht van nieuwe en goed onderzochte methodieken die je direct kunt toepassen in jouw dagelijkse praktijk.
 

Feiten

 • Docent: prof. dr. Berno van Meijel
 • Docent

 • Kosten: € 175
 • Cursuscode: C1710

Voor wie

 • Hbo-verpleegkundige
Hbo-verpleegkundige

Accreditaties

Als verpleegkundige binnen de ggz en verslavingszorg behoor je tot de grootste beroepsgroep binnen de ggz: ongeveer een derde van alle beroepsbeoefenaren in de ggz is verpleegkundige. Je staat veelal het dichtst bij de cliënt, waar je ook werkt in de ggz. Hiermee lever je een essentiële bijdrage aan de kwaliteit van zorg binnen de ggz, en nog belangrijker: de kwaliteit van leven van mensen met psychische problemen. Je beoefent een persoonsgericht vak, maatwerk is de standaard. Dit vraagt veel kennis, ervaring en compassie met jouw cliënten. Om maatwerk te kunnen bieden en persoonsgericht te kunnen begeleiden is het uitermate belangrijk om inzicht te hebben in ‘wat werkt’: als je uit meerdere ‘kennisvaatjes kunt tappen’ zie je meer en kun je samen met jouw cliënt nog beter kiezen wat past in deze specifiek situatie en deze unieke cliënt. Hoe houd je deze kennis en ervaring up-to-date? Welke (nieuwe) inzichten kunnen je helpen in jouw continue verbetering van je werk?

In deze masterclass geeft prof. dr. Berno van Meijel een overzicht van nieuwe en goed onderzochte methodieken die passen bij jouw dagelijkse praktijk. Aan de hand van enkele voorbeeldinterventies bespreekt Berno van Meijel de relevantie, het nut en de implicaties van evidence based werken. Het spreekt voor zich dat deze wijze van werken enkel kans van slagen heeft wanneer deze wordt ingebed in een goede therapeutische relatie met de cliënt. Berno van Meijel maakt helder hoe deze methodieken en werkwijzen passen bij de veranderende taakstelling van de ggz en hoe je als zelfstandige professional binnen jouw organisatie hier direct al mee aan de slag kunt.

Inhoud

17.30 uur Inloop met broodjesbuffet en soep
18.00 uur Start programma
19.30 uur Pauze
19.45 uur Vervolg programma
21.15 uur Einde masterclass

Certificaat

Accreditatie & Erkenning

 • Docent: prof. dr. Berno van Meijel
 • Docent

  Enthousiast geworden?

  Meld je aan als belangstellende.
  Stuur mij bericht zodra er data bekend zijn en de inschrijving opent.

  Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

  Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: C1710 zodat we je snel kunnen helpen.

  030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl

  Ook interessant voor jou