Docentenopleiding Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen (IC066)

Een docent Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen (SRH) beheerst deze methodiek op expertniveau en combineert dat met didactische vaardigheden. Beide leer je in deze intensieve, praktische opleiding. Onder supervisie van een opleidingsdocent doe je ervaring op met alles dat komt kijken bij het zelfstandig uitvoeren van de basisopleiding SRH. Zo werk je toe naar je registratie als docent SRH.

Deze cursus wordt incompany gegeven.

Offerte aanvragen

Feiten

  • Omvang: Deze opleiding wordt incompany uitgevoerd.
  • Kosten:

Voor wie

Certificaat

Deelnemers ontvangen een certificaat indien zij minimaal 90% aanwezig zijn geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

De docent SRH wordt opgeleid om de basisopleidingen SRH te verzorgen. De deelnemers aan deze basisopleidingen ontvangen het landelijk certificaat ‘rehabilitatiewerker’. Dit betekent dat de docent het SRH op expert niveau moet beheersen, vandaar dat het traject begint met het volgen van de opleiding tot rehabilitatiecoach-consulent SRH. Daarnaast worden didactische vaardigheden geoefend, leert men presentaties en workshops verzorgen en ‘voor de groep te staan’. Na het volgen van docentenopleiding volgt er een praktijkgedeelte waarbij deelnemers door een ervaren docent/supervisor worden ingewerkt in de praktijk van het verzorgen van basisopleidingen en de aangeleerde didactische vaardigheden in de praktijk leren toe te passen.

Wat leer je?

De docentenopleiding leidt op tot docent Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen.

Inhoud

De registratie ‘opleider rehabilitatie’ met als specifieke kwalificatie ‘docent Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen’ wordt verleend nadat de volgende route gevolgd is:

  • Het participeren als docent in opleiding onder supervisie van een opleidingsdocent bij een basisopleiding. De belangrijkste leerdoelen zijn: het zich eigen maken van de didactische methoden en het oefenen met het begeleiden van opdrachten en oefeningen.
  • Het opstellen van een draaiboek voor het verzorgen van een cursusactiviteit volgens de principes van ‘leren leren’, met als leerdoel het kunnen vervaardigen van een draaiboek.
  • Het zelfstandig onder supervisie van een opleidingsdocent uitvoeren van een basisopleiding, met als leerdoel het zelfstandig kunnen verzorgen van trainingsactiviteiten.
  • Het evalueren van een uitgevoerde cursusactiviteit en op basis daarvan bijstellen van een draaiboek, met als leerdoel het kunnen werken in een kwaliteitscyclus.
  • Het deelnemen aan minimaal drie opleidingsdagen voor docenten.

De supervisor beoordeelt de verworven kennis en vaardigheden op basis van observatie, beoordeling van praktijkprestaties en beoordeling van draaiboeken en evaluatieverslagen. De supervisor legt zijn beoordeling voor aan de opleidingscommissie. Deze bepaalt op basis van deze beoordeling of de student de registratie verleend wordt.

Na de opleiding is het voor het behouden van de registratie noodzakelijk dat men minimaal twee maal per jaar een bijscholingsdag volgt. Hieraan zijn kosten verbonden.

Certificaat

Deelnemers ontvangen een certificaat indien zij minimaal 90% aanwezig zijn geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

Accreditatie & Erkenning

Er zijn geen accreditaties.

Bekijk ons geaccrediteerde aanbod

Docent Eric Albers

Enthousiast geworden?
Vraag een offerte aan!

Heb je vragen over deze opleiding of cursus?

Bel of mail ons en vermeld daarbij de code: IC066 zodat we je snel kunnen helpen.

030 230 84 50infodesk@rinogroep.nl