Inspiratie: Joël Kruisselbrink krijgt ouderen aan het bewegen

Seminar neuropsychotherapie: diagnostiek en behandeling van agitatie en apathie

20 december 2022

Op het seminar neuropsychotherapie op 14 april 2023 staat deze keer diagnostiek en behandeling van apathie en agressie centraal. Bewegingsagoog Joël Kruisselbrink laat zien hoe hij inactieve mensen weer actief krijgt. Hij laat je live ervaren wat bewegen kan doen bij agitatie en apathie. Joël ziet als geen ander wat de kracht is van recreatief gericht bewegen. Hij probeert af te wijken van de gebaande paden en zoekt naar verrassende en originele oefeningen met simpele materialen die iedereen wel in huis heeft.

Na afloop ben je geïnspireerd en kan je vele voorbeelden direct in de praktijk toepassen. Je gaat inzien hoe je door middel van spelen een sterkere band kunt opbouwen met bijvoorbeeld verpleeghuisbewoners en je leert dat samenwerken de oplossing is om de levenskwaliteit te verbeteren. Bekijk hoe Joël aan het werk gaat met weinig hulpmiddelen die ook in een 'ggz-spreekkamer' gemakkelijk voor handen zijn:


Joël is inmiddels een hit op Instagram, Facebook en TikTok. Zijn video’s zijn reeds miljoenen keren bekeken. Naast Joël geven ook andere experts invulling aan het onderwerp. Inti Brasil geeft een inleiding over de relatie tussen hersenen en agressie en apathie. Hanneke Nijsten leert je over de diagnostiek en behandeling van apathie. Zo geeft zij een kijkje in het onderzoek dat zij op dit onderwerp heeft gedaan en de ‘Samen in Actie bij Apathie’ methode.

Boudewijn Bus neemt je mee in de diagnostiek van agitatie bij hersenletsel. Rudolf Ponds en Peter Smits modereren dit seminar dat is bedoeld om de praktische toepassing van psychotherapie bij patiënten met een (verworven) hersenaandoening verder te ondersteunen, eerdere seminars zijn beoordeeld met een 8,4. Accreditatie: FgzPt.