RINO Groep en Expertisecentrum De Borg verlengen samenwerking

8 februari 2022

Sinds twee jaar werken de RINO Groep en Expertisecentrum De Borg samen. Zij verzorgen leertrajecten voor zorgprofessionals die werken met mensen met een licht verstandelijke beperking en daarbij komende gedragsproblemen.

Deze leertrajecten zijn bedoeld voor behandelaars en begeleiders van aangesloten instellingen bij De Borg en haar ketenpartners. Ook is de Opleiding Werken met mensen met een LVB en complexe problematiek toegankelijk voor andere professionals die werken met deze doelgroep.

De samenwerking werpt zijn vruchten af en is daarom op 7 februari 2022 verlengd met twee jaar. 'Wij zijn erg tevreden over de samenwerking, en willen de komende jaren samen aan de slag met het doorontwikkelen van onze opleidingen en ideeën', vertelt Marjet van Baggum, directeur De Borg.

Meerwaarde van de samenwerking

Praktijk en onderwijs verbinden heeft meerwaarde. Naast docenten van de RINO Groep verzorgen ‘docenten’ van De Borg onderdelen van de opleiding. De docenten die vanuit De Borg komen zijn bijvoorbeeld gedragsdeskundigen. Met hun ervaring nemen zij deelnemers mee naar de praktijk. Zo wordt de opleidingskracht van de RINO Groep gecombineerd met de inhoudelijke expertise van De Borg.

Deelnemer Evelyn zegt hierover: 'Gewoon even kort door de bocht; ik ben razend enthousiast over de opleiding! Alles begint voor mij met inspirerende docenten; mensen die theorie en praktijk goed kunnen verbinden aan elkaar en ruimte geven voor ons als professionele 'studenten' onze praktijkervaringen te delen, te bediscussiëren en triggeren tot ‘aha-erlebnissen’.'

Marjet van Baggum en Hedda van 't Land
Marjet van Baggum en Hedda van 't Land

Meer informatie of vragen?

Voor vragen over de activiteiten van De Borg en RINO Groep:
Petra Sterken (De Borg): info@deborg.nl
Roderick Jansen (RINO Groep): r.jansen@rinogroep.nl

Petra Sterken en Roderick Jansen
Petra Sterken en Roderick Jansen

Meer weten over de Opleiding Werken met mensen met een LVB en complexe problematiek?