Hoofddocent Greet Vanaerschot wint Wim Trijsburgprijs voor Psychotherapie

20 december 2021

Vrijdag 10 december tijdens de Dag van de Psychotherapie ontving prof. dr. Greet Vanaerschot de Wim Trijsburgprijs voor psychotherapie. Vanaerschot is hoofddocent van de opleiding tot psychotherapeut V&O bij de RINO Groep. De prijs voor wetenschappers werd uitgereikt door juryvoorzitter Anna Bartak. 

'Greet Vanaerschot legt verbinding op allerlei manieren. Verbinding tussen mensen maar ook tussen praktijk, theorie en wetenschap. Hierbij stelt zij steeds de belangrijkste persoon in het therapieproces centraal: de cliënt', aldus de jury.

Vanaerschot speelt een belangrijke rol in het bij elkaar brengen van verschillende theoretische stromingen binnen de psychotherapie. De onderwerpen waarover zij heeft geschreven zijn divers en voor vele doelgroepen toepasbaar. Het overgrote gedeelte van haar theoretische werk heeft zich hierbij steeds gericht op ‘het hart van de psychotherapie’: de therapeutische relatie en het empathisch proces in de spreekkamer.

Greet Vanaerschot is een belangrijke inspirator voor psychotherapeuten in alle fasen van hun beroepsleven. Van jonge therapeuten tot oudere vakgenoten die middels supervisie de wijsheid van ons vak willen doorgeven.

Lees het hele nieuwsbericht via NVP

Greet Vanaerschot wint Wim Trijsburgprijs voor Psychotherapie
Beeld: www.psychotherapie.nl