Prof. dr. Maretha de Jonge nieuwe hoofdopleider OG

8 november 2021

Het bestuur van de Stichting BoPP West heeft prof. dr. Maretha de Jonge benoemd tot hoofdopleider van de BIG-opleiding tot orthopedagoog-generalist (OG).

Maretha de Jonge is hoogleraar Orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden. Na haar studies jeugdwelzijnswerk (1991) en orthopedagogiek (1995) combineerde zij klinisch werk met onderzoek en promoveerde in 2006 op haar onderzoek naar cognitieve en gedragskenmerken van mensen met Autisme Spectrum Stoornissen en ouders. Zij werkte 25 jaar in het UMC Utrecht, op de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie als orthopedagoog-generalist en cognitief gedragstherapeut en voltooide daar ook de opleiding tot Klinisch Psycholoog. In 2017 werd zij benoemd tot bijzonder hoogleraar in Leiden.
 
Maretha heeft zich gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met ontwikkelingsstoornissen, in het bijzonder kinderen met ASS en selectief mutisme, en hun families en begeleiders. De combinatie van klinisch werk, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs in de masteropleiding en in de postmasteropleiding geeft haar enorm veel voldoening en inspiratie. ‘Het is verrijkend en belangrijk om kennis en ervaring te delen en te vergroten in samenwerking met cliënten, betrokkenen, wetenschappers en mensen in opleiding’, aldus Maretha de Jonge.

Benieuwd naar de visie van Maretha op de OG-opleiding?