Webinars Scott Sells: Treating the WHOLE Traumatized family & Engaging Resistant Families

Dr. Scott Sells over hoe je ouders en kind meer betrekt bij een traumabehandeling

20 september 2021

Zeker in deze tijd waarin face to face contact beperkt mogelijk is, kan het actief betrekken van ouders en kind bij een traumabehandeling iets zijn waar je tegenaan loopt. Als dit niet goed lukt, kan het een goede behandeling in de weg staan. Bekijk hieronder de webinars 'Treating the WHOLE Traumatized Family' en 'Engaging Resistant Families', die Sells en de RINO Groep onlangs speciaal voor Nederlands publiek hebben georganiseerd. Sells verzorgt in november ook de driedaagse Masterclass Treating the traumatized child bij de RINO Groep.

Scott Sells is de oprichter en ontwik­kelaar van een bewezen model, Know Parenting with Love and Limits® (PLL) en het Family Systems Trauma (FST) model. Deze worden gebruikt bij zowel jeugdrecht als kinderwelzijn in meer dan 14 staten in de VS en in Europa.

Webinar: Treating the WHOLE Traumatized Family

Scott Sells leert je in dit webinar technieken waarmee je de betrokkenheid en motivatie van ouders kunt verbeteren om je traumabehandeling effectiever in te zetten. Zo leert hij je een ‘motivational phone call script’, de verschillen in effecten tussen een strengere en zachte start van de behandeling en kernvragen om de familie te betrekken. 



Webinar: Engaging Resistant Families

Je leert in dit webinar hoe je het juiste systeem kan herkennen, ouders actief kan betrekken en de weerstand kan verlagen. Scott bespreekt en demonstreert handige technieken en tools zoals de FST Diagnostic Village handout en het FST Extended Family Trauma Playbook. Ook leer je hoe je het voorbeeld kan toepassen in je eigen praktijk.

Wil je de 3-daagse intensieve en op casuïstiek gerichte masterclass 'Trauma en systeemtherapie' van Scott Sells bijwonen? En wil je je eventueel verder ontwikkelen als FST therapeut?