Meest gewaardeerde nieuwsberichten van mei

Dit zijn de berichten die je volgens onze volgers op social media niet mag missen!

1 juni 2020
piekeren

Eindeloos piekeren: waarom je het vaak 's nachts doet en hoe je er (een beetje) vanaf komt

Iedereen heeft er wel eens last van: de hele nacht wakker liggen met piekergedachten. Wat moeten we met dat getob? En wanneer wordt piekeren problematisch? ‘Piekerprofessor’ en psycholoog Bart Verkuil schreef er een boek over en vertelt in de Volkskrant: ‘Piekergedachtes gaan over zaken die voor jou mogelijk bedreigend zijn in de toekomst. Er zit dus een heel persoonlijke component aan piekeren, wat het onderscheidt van bijvoorbeeld simpelweg diep nadenken.’ Lees meer in de Volkskrant
 

Bijna twintig procent minder zelfdodingen in de afgelopen twee maanden

In de afgelopen twee maanden zijn er aanzienlijk minder zelfdodingen en pogingen daartoe geregistreerd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit cijfers van de politie. De sterke daling van het aantal zelfdodingen is opvallend omdat veel deskundigen juist in deze tijd juist een sterke stijging hadden verwacht. Lees meer via GGZ nieuws.
 

Trauma's als gevolg van slechte bejegening tijdens bevalling

Veel vrouwen hebben negatieve ervaringen met de geboortezorg, zo blijkt uit promotieonderzoek van Marit van der Pijl van Amsterdam UMC. Zij analyseerde honderden verhalen: ‘Ze geven inzicht in hoe een slechte bejegening kan leiden tot een negatieve of traumatische bevallingservaring. We kunnen hier veel van leren.’  Lees meer via Vakblad Vroeg en bekijk deze cursus als je meer wilt weten over psychische stoornissen rondom fertiliteit, zwangerschap en bevalling.

 

Volg jij ons al op social media?

Ga naar onze LinkedIn-pagina

Ga naar onze Facebookpagina

Ga naar onze Twitterpagina

Ga naar onze Instagrampagina

Ook interessant voor jou