Meest gewaardeerde nieuwsberichten van april

Dit zijn de berichten die je volgens onze volgers op social media niet mag missen!

30 april 2020
vroegkinderlijk trauma

'Samenhang tussen trauma en persoonlijkheidsproblemen is een uitdaging voor de ggz'

Martijn Stöfsel is als klinisch psycholoog/psychotraumatherapeut werkzaam in zijn eigen praktijk. Hij is van mening dat persoonlijkheidsproblemen voortvloeien uit coping met vroegkinderlijk trauma. Bij de behandeling zou daarom zowel aandacht aan de huidige problemen als aan traumaverwerking besteedt moeten worden. Lees het interview waarin hij vertelt over de nieuwe vervolgcursus Cognitieve gedragstherapie ‘Trauma en persoonlijkheidsproblematiek’.
 

Julia heeft al 5 jaar last van depressies, maar door corona voelt ze zich juist beter - en ze is niet de enige

Een kleine groep personen met serieuze psychische klachten heeft baat bij deze coronatijd. Hoe kan dat? ‘Ik koester veel wantrouwen tegenover anderen en ik ervaar de ­wereld als vrij onveilig. Mensen begrepen dat nooit’, zegt de 24-jarige Julia. Ook het wegvallen van sociale druk om af te spreken en uit te gaan doet haar goed, zegt Julia. Lees het interview in de Volkskrant waarin Julia vertelt hoe zij de coronatijd ervaart.
 
 

Verband tussen slechte slaap in babytijd en gedragsproblemen bij peuters

Verstoorde en slechte kwaliteit van slaap in de eerste levensmaanden van een kind kan volgens nieuw onderzoek een indicator zijn voor depressie, angst en gedragsproblemen bij peuters. De bevindingen onderstrepen de noodzaak om slaapproblemen bij kinderen in een vroeg stadium aan te pakken. Lees het artikel in het vakblad Vroeg waarin wordt uitgelegd waaraan slaapproblemen bij jonge kinderen te wijten kunnen zijn. 

 

Volg jij ons al op social media?

Ga naar onze LinkedIn-pagina

Ga naar onze Facebookpagina

Ga naar onze Twitterpagina

Ga naar onze Instagrampagina

Ook interessant voor jou