Webinar Scott Sells: Knowing Where to Tap

Dr. Scott Sells over hoe je snel tot de kern van het familietrauma komt en met welke technieken

20 december 2018

Gedurende zijn 30-jarige loopbaan in de ggz, heeft dr. Scott Sells onderzoek gedaan in 15 staten met meer dan 1.000 gezinnen naar hoe je vastgelopen behandelingen weer in beweging kunt krijgen. Dit onderzoek startte Scott na zijn eerste ervaring met een vastgelopen behandeling. Naar aanleiding van dat onderzoek heeft Scott het Family Systems Trauma Model ontwikkeld, waarmee therapeuten stap-voor-stap families met trauma effectief leren begeleiden en uiteindelijk genezen van trauma. Het model omvat 18 kerntechnieken. 

In dit webinar gaat Scott Sells dieper in op hoe je snel de basisoorzaken van een familietrauma kunt achterhalen. Welke ‘haakjes’ die je cliënt je aanreikt diep je verder uit om snel tot die kern te komen? Hiervoor kun je de strategische lens gebruiken. Scott Sells geeft in dit webinar antwoord op de vragen:

  • Cliënten horen zelf vaak lawaai en ruis door de problemen in hun hoofd, waardoor zij niet meer in staat zijn de het trauma te herkennen. Hoe kun jij door de strategische lens heen het trauma van jouw cliënt zien?
  • Wat is de reden dat zoveel traumagerichte behandelingen vandaag individueel gefocust zijn en niet gericht op de familie?
  • Hoe kun je de strategische theorie, de technieken van ‘Undercurrents’ en ‘trauma-playbooks’ gebruiken om cliënten snel vooruit te helpen?
Klik op de afbeelding om het webinar te openen:

 

Wil je de 3-daagse intensieve en op casuïstiek gerichte masterclass 'Trauma en systeemtherapie' van Scott Sells bijwonen? En wil je je eventueel verder ontwikkelen als FST therapeut?