Lichaamsgerichte Sensorimotor Psychotherapy (SP) in de praktijk

Interview met Anneke Vinke

18 februari 2021
 

Anneke Vinke

Interview met Anneke Vinke

In het magazine van gzpsychologie.nl verscheen onlangs een publicatie van sensorimotor therapeut Anneke Vinke over lichaamsgerichte Sensorimotor Psychotherapy. Anneke Vinke is docent bij de RINO Groep en spreekt tijdens het Congres Lichaamsgericht werken bij trauma met specifieke focus op Sensorimotor Psychotherapy

Of het nu gaat om een trauma of om een hechtingsprobleem, gz-psycholoog Anneke Vinke is ervan overtuigd dat psychische 'kneuzingen' altijd ook sporen nalaten in het lichaam. Wat haar betreft is de lichaamsgerichte Sensorimotor Psychotherapie (SP) daarom een veelbelovende behandeling voor psychische problemen.

Over Anneke Vinke

Dr. Anneke Vinke is Gz-psycho­loog, Lichaamsgericht Werkend Psycholoog-NIP, Registerpsycholoog en supervisor Kind & Jeugd NIP en Orthopedagoog Generalist NVO. Ze is gecer­tifi­ceerd in Sensorimotor Psychothera­py® en is coördinator voor Sensorimotor Psychotherapy in Nederland. Anneke is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van trauma en gehechtheidsproblemen, in het bijzonder bij geadopteerde of in pleegzorg genomen kinderen. Ze verzorgt ook de cursus Adoptie en Pleegzorg.

Verder lezen?

Meer weten over het Congres Lichaamsgericht werken bij trauma met specifieke focus op Sensorimotor Psychotherapy?