SRH-Coachdag 11 juni 2025 - Breda  (Z25C3)

Gratis

Inschrijven

Mogelijk t/m 7 mei 2025,
tenzij eerder vol

Inclusief lunch
Docenten uit de praktijk
Gemiddelde beoordeling 8,5
CEDEO- / CRKBO-erkend
Mail mij bij nieuwe datumVoeg toe aan wensenlijst
Hoe hou je als gecertificeerd SRH Coach je kennis en vaardigheden op peil? Kom naar de gratis SRH Coachdag in jouw regio! Na afloop ken je de meest actuele ontwikkelingen rondom SRH en heb je je vaardigheden eigengemaakt om deze methodiek verder te implementeren binnen jouw organisatie. Je deelname levert je bovendien drie punten op voor het behoud van je registratie.
 
 • Inhoud

  Om de kwaliteit te kunnen borgen dienen SRH Coaches hun kennis en vaardigheden op peil te houden. Als SRH Coach doe je dat in de eerste plaats door in de praktijk binnen jouw instelling als coach werkzaam te zijn. Dit valt binnen het kwaliteitsbeleid van de instelling. Daarnaast biedt de RINO Groep je mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen en verbeteringen. Dit is gekoppeld aan het SRH Registratiesysteem. Om gecertificeerd te blijven dienen SRH Coaches jaarlijks drie punten te behalen en SRH Docenten zes punten. Deelname aan deze SRH Coachdag levert drie punten op. Om de kwaliteit te kunnen borgen dienen SRH Coaches hun kennis en vaardigheden op peil te houden. Als SRH Coach doe je dat in de eerste plaats door in de praktijk binnen jouw instelling als coach werkzaam te zijn. Dit valt binnen het kwaliteitsbeleid van de instelling. Daarnaast biedt de RINO Groep je mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen en op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen en verbeteringen. Dit is gekoppeld aan het SRH Registratiesysteem. Om gecertificeerd te blijven dienen SRH Coaches jaarlijks drie punten te behalen en SRH Docenten zes punten. Deelname aan deze SRH Coachdag levert drie punten op.

  Open Dialogue – samen verbindend luisteren en spreken
   
  Uit de bevraging van SRH-coaches bleek er heel wat te leven rond het thema ‘naasten betrekken en ondersteunen’. Met deze SRH-Coachdag verdiepen we ons hier samen rond, vanuit de visie en praktijk van Open Dialogue. Open Dialogue is een doelgerichte benadering van psychiatrische zorg en behandeling, die zo snel mogelijk verbinding en samenspraak zoekt met álle betrokkenen, door in brede gesprekken open naar de verschillende ervaringen en perspectieven te luisteren. Op die manier kan ook samen naar betekenis, mogelijke doelen, krachten, hulpbronnen en andere oplossingen worden gezocht – en kan tijd én toekomst worden gewonnen.
   
  Deze bijzondere aanpak verloopt volgens een aantal principes, steunend op meer dan 30 jaar praktijkonderzoek. Voortbouwend op het pionierswerk in West-Lapland (Finland) door Jaakko Seikkula en zijn collega's, heeft Open Dialogue ook heel wat navolging gekregen in andere Europese regio's. Daarbij worden ook ervaringswerkers mee betrokken als evenwaardige co-facilitators, zowel in de internationale Open Dialogue opleidingen als in de ruimere praktijkontwikkeling. Ook Vlaanderen en Nederland willen hierin niet achterblijven. Diverse teams bouwen al een aantal jaren samen aan de ontwikkeling van Open Dialogue praktijken.
   
  Ochtend: introductie rond Open Dialogue en een smaakmaker rond reflecteren
   
  Op deze SRH-Coachdag zal Dag Van Wetter (stafmedewerker en Open Dialogue compagnon bij vzw Psyche) zijn collega-coaches eerst een introductie meegeven rond Open Dialogue: de visie en keuze ‘waarom’ – de kernprincipes – met een eerste inkijk in de praktijk. Daarna volgt nog de nodige uitleg rond de bijzondere manier van reflecteren in een Open Dialogue bijeenkomst. Ook kan iedereen hiervan al even proeven, met een oefening in kleine groepjes.
   
  Middag: keuzeprogramma met intervisieworkshops
   
  Opportuniteiten in de koppeling van SRH met Open Dialogue (in uitwisseling met Dag Van Wetter).
  Ook bij de praktijkontwikkeling van Open Dialogue blijft SRH een belangrijke basis. Bijvoorbeeld met de vier SRH-kernhandelingen verbinden, verstaan, verzekeren en versterken, die in de Open Dialogue benadering nog verder concreet worden gemaakt. Hoe zien jullie zelf kansen hiervoor?
   
  Het Gebruik van de Quickscan (in uitwisseling met Jacquelin Zents)
   
  Successen vieren tijdens het coachen: hoe doe je dat in de praktijk?

  Wat leer je?

  • Je doet inzicht op over de actuele ontwikkelingen rondom de SRH methodiek.
  • Je ontwikkelt vaardigheden in deze methodiek om dit verder te implementeren binnen jouw organisatie.

  Klassikale lessen

  Deze scholingsactiviteit vindt klassikaal plaats. We rekenen op je fysieke aanwezigheid.

  Onderdeel van:
 • Datum

  Datum

  Woensdag 11 juni 2025 van 9.30-16.30 uur

  Locatie

  Leonardo Hotel Breda City Center
 • Accreditatie
 • Doelgroep
 • Docenten
  Jacquelin Zents

  Jacquelin Zents

  Jacquelin Zents is Hoofdopleider SRH en Strengths. Zij adviseert en helpt organisaties met het implementeren en borgen van SRH. Zij traint professionals en teams in de geeste­lijke gezond­heids­zorg, VGZ en maat­schappe­lijke opvang en zij leidt coaches en docenten op. Ze is eindverantwoordelijke voor de kwaliteit van onze SRH cursussen en opleidingen.Lees meer
 • Reviews

Waarin wil jij jezelf verder ontwikkelen?

Toon meerToon minder