Young Professionals: Workshop mindfulness  (IC251)

Offerte aanvragen
Docenten uit de praktijk
Gemiddelde beoordeling 8,5
CEDEO- / CRKBO-erkend
Mindfulness wordt steeds meer gebruikt om stressklachten en depressies te behandelen. Maak kennis met mindfulness als therapeutische techniek tijdens deze incompany cursus en ervaar zelf hoe je daarmee automatische negatieve denkpatronen doorbreekt. Je leert je eigen denkproces vanuit een open en accepterende houding te observeren - zonder oordeel.
 
 • Inhoud

  De derde generatie cognitieve gedragstherapie, en met name de toepassing van mindfulness als therapeutische techniek, begint binnen de ggz een steeds duidelijker positie in te nemen. Uit wetenschappelijk onderzoek is de toepassing bij recidiverende depressies het meest onderzocht en effectief gebleken. Inmiddels wordt de methode in toenemende mate ook toegepast bij andere stressgerelateerde klachten. Centraal in deze benadering staat het leren doorbreken van automatische negatieve gedachtepatronen en gewoonten. Dit gebeurt door het richten van de aandacht, zonder op de inhoud van het denken in te gaan. Men leert de eigen denkprocessen te observeren, zonder oordeel en vanuit een open en meer accepterende houding.

  Tijdens deze workshop leer je de basisbeginselen van mindfulness. Je ervaart zelf het effect van mindfulness en ziet hoe dit toegepast kan worden in de begeleiding en behandeling van cliënten. Om mindfulness toe te passen in begeleiding of behandeling is wel oefening noodzakelijk. Je ontvangt een usb-stick met korte oefeningen, waarmee je zelf kunt oefenen.

  Deze workshop is speciaal bedoeld voor recent afgestudeerde psychologen en orthopedagogen. De workshop geeft een goed beeld van de toepasbaarheid in de praktijk, maar is ook te volgen zonder relevante werkplek.

 • Datum
  Deze 1-daagse cursus wordt, in overleg, incompany uitgevoerd.

  (Omvang: 3 uur)
 • Accreditatie

  Certificaat

  Na het actief bijwonen van de volledige workshop ontvang je een certificaat.

 • Doelgroep

  Doelgroep

  • Basispsycholoog
  • Orthopedagoog

 • Docenten
 • Reviews