Young Professionals: Kickstart voor hbo'ers  (YH1801)

Inschrijven is niet meer mogelijk

Gemiddelde beoordeling > 8
Topdocenten uit de praktijk
CEDEO- / CRKBO-erkend
Mail mij bij nieuwe datumVoeg toe aan wensenlijst
Heb jij onlangs een hbo-opleiding afgerond of wil je herintreden in de zorg? Kom dan naar de Young Professionals Kickstart voor hbo’ers! Onder begeleiding van ervaren docenten onderzoek je wat je kwaliteiten zijn, wat jou uniek maakt en wat jij wil bereiken in de (geestelijke) gezondheidszorg. Tijdens deze dag staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal.
 
  • Inhoud

    Heb jij onlangs een hbo-opleiding afgerond? Dan sta je nu voor de keus: ga je werken, doorstuderen of allebei? Mogelijk spelen de volgende vragen: zal ik een master of post-hbo opleiding gaan volgen? Of zal ik eerst werkervaring opdoen en geld gaan verdienen? Deze vragen kunnen ook spelen bij mensen die willen herintreden in de zorg: ook deze collega's beschouwen wij als Young Professional.

    De RINO Groep helpt je op weg met het Young Professional programma: inspirerende workshops door topdocenten voor iedereen die aan het begin van zijn of haar carrière staat - of je nu al een werkplek in de ggz hebt of niet - en tegen een fractie van de normale cursusprijzen! Wil je op de hoogte blijven van nieuwe titels en uitvoeringen houd dan onze website in de gaten.

    Wat kun je verwachten?

    Het dagprogramma ziet er als volgt uit:
     
    9.30 Kernkwaliteiten: wie ben je en wat past bij je? Wat zijn je valkuilen en uitdagingen en hoe kun je deze in je voordeel gebruiken? Hoe krijg je die baan en kun je uitleggen wat je toegevoegde waarde is voor het team of bedrijf?

    12.00 Lunchpauze

    13.00 Hoe leer je mensen met cognitieve disfunctie’s maar met heel verschillende waardevolle krachten vaardigheden aan? Je bereidt je thuis voor. In de les ga je met de kennis aan de slag.

    15.00 Pauze

    15.15 Workshop Oplossingsgericht werken: je maakt kennis met oplossingsgericht werken en oefent enkele oplossingsgerichte technieken. Aan de orde komen:

    • Verschillen tussen werken vanuit het probleem en werken vanuit de oplossing
    • De wonderen zijn de wereld nog niet uit (of het maken van een behandeldoel)
    • Werken met de relatie

    17.15 Napraten en borrel. Tijdens de borrel krijg je de gelegenheid om individueel na te praten met de docenten en enkele opleidingsmanagers van de RINO Groep. Zij denken graag mee over de vraagstukken die je hebt.

  • Datum
    Lesdata

    Omvang

    1 maandag van 09:30 tot 16:30

    Datum

    5 november 2018

    Locatie

    Utrecht
  • Accreditatie
    Accreditatie

    Certificaat

    Na het actief bijwonen van de volledige kickstart ontvang je een certificaat.

  • Doelgroep
    Doelgroep

    • Toegepast psycholoog
    • Ggz-agoog
    • Hbo-verpleegkundige
    • Sociaal pedagogisch hulpverlener
    • Maatschappelijk werker

  • Docenten
    Eric Albers

    Eric Albers

    Eric Albers is B-verpleegkundige, psychomotorisch therapeut, docent pedagogiek. Hij is werkzaam als ambulant begeleider voor cluster 4 studenten, gedragsproblematische en psychiatrische problematiek binnen het ROC Nijmegen. Daarnaast is hij trainer en coach binnen de psychiatrie en hospitality branche vanuit het thema 'omgaan met lastige mensen'.Lees meer
    Roderick Jansen

    Roderick Jansen

    Roderick Jansen is manager opleidingen ontwikkeling en kerndocent bij de RINO Groep. Daarnaast is hij vaardigheidstrainer en gecertificeerd management consultant. Hij heeft als achtergrond HBO-V en MGZ-GGZ opleiding (sociale psychiatrische verpleegkundige). Met ervaring in de verslavingszorg en eerste psychosen behandeling.Lees meer
  • Reviews
    Reviews