Werkconferentie ontwikkeling rehabilitatiegerichte zorg  (IC052)

Inschrijven is niet meer mogelijk

Gemiddelde beoordeling > 8
Topdocenten uit de praktijk
CEDEO- / CRKBO-erkend
De ontwikkeling van rehabilitatiegerichte zorg in een organisatie begint bij een weloverwogen en breed gedragen plan. In deze werkconferentie stel je met alle aanwezigen vanuit een missie een concreet plan op voor een team, divisie, voorziening of regio. Zo ontwikkel je samen een compleet zorgpakket voor kortdurende, langdurige en complexe zorg.
 
 • Inhoud

  Wat leer je?

  Het ondersteunen van de organisatie (op cluster-, divisie- of instellingsniveau) bij het ontwikkelen van rehabilitatiegerichte zorg.

  Werkwijze

  De werkconferentie start met het bepalen van een missie conform uitgangspunten van de rehabilitatiebenadering. Vervolgens wordt deze benadering geconcretiseerd volgens het zgn. domeinmodel. In dit model worden behoeften van cliënten gekoppeld aan specifieke functies en interventies. Aan de hand van dit model kan een (regionaal) programma ontworpen worden, een compleet zorgpakket voor kortdurende, langdurige en complexe zorg. Ook de inbreng van allerlei disciplines (behandelend, verplegend, revaliderend, begeleidend en ondersteunend personeel) kan via het model gepositioneerd worden. De conferentie eindigt met een werk- of ontwikkelingsplan voor team, divisie/cluster, voorziening, of regio. Het plan kan een goede basis vormen voor de ontwikkeling van een optimaal zorgaanbod.

 • Datums
  Lesdata

  Omvang

  De werkconferentie bestaat uit 3 dagdelen en wordt incompany uitgevoerd.
 • Accreditatie
  Accreditatie

  Certificaat

  Deelnemers ontvangen een certificaat indien zij minimaal 90% aanwezig zijn geweest en de cursus met goed gevolg hebt afgerond.

 • Doelgroep
  Doelgroep

  • Leidinggevende/staf/management

 • Docenten
 • Reviews
  Reviews