Prof. dr. Trudy Mooren nieuwe hoofdopleider BIG-opleiding tot psychotherapeut

29 mei 2024

Per 1 juni is prof. dr. Trudy Mooren door de Stichtingen BoPP aangesteld als hoofdopleider van de postmasteropleiding tot psychotherapeut. Zij volgt dr. Sjoerd Colijn op die na 17 jaar deze rol te hebben vervuld, afzwaait. De functie van waarnemend hoofdopleider wordt vervuld door prof. dr. Maartje Schoorl en drs. Jorinde Derrix is plaatsvervangend hoofdopleider voor de differentiatie V&O. Drs. Charlotte Oele blijft actief als plaatsvervangend hoofdopleider PT voor de differentiatie K&J.
 
Prof. dr. Trudy Mooren werkt als klinisch psycholoog in het team Kind gezin en trauma van ARQ Centrum 45. Binnen dit programma vindt diagnostiek, behandeling, onderzoek en training plaats. Mooren is bijzonder hoogleraar ‘Family Functioning Following Psychotrauma’ aan de Afdeling Klinische Psychologie, Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Bij de RINO Groep is Trudy Mooren tevens hoofdopleider van de opleiding tot klinisch psycholoog Volwassenen & Ouderen.

Mooren: ‘Ik verheug me erop samen met de curriculumcommissies dit prachtige ambacht voor jeugd en volwassenen, en hun direct betrokkenen, te borgen de komende jaren. Het is een kans nog meer van binnenuit te leren over ons vak. Verder zie ik uit naar de samenwerking met betrokken collega’s.’

Wij wensen prof. dr. Trudy Mooren veel succes is deze rol en bedanken dr. Sjoerd Colijn voor zijn bijzondere inspanningen in de afgelopen jaren.