Katinka van Vulpen wint de RINO Groep Posterprijs 2024

Gefeliciteerd!

25 april 2024

Onze deelnemer Katinka Van Vulpen wint de RINO Groep Posterprijs 2024!

Katinka van Vulpen is deelnemer van de specialistische opleiding tot klinisch psycholoog Volwassenen & Ouderen (groep KP21A). Haar onderzoek richt zich op cliënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis die problemen hebben met hun zelfbeeld, emotieregulatie en interactie met anderen. Dit komt voort uit een interpretatiebias (de neiging gezichtsuitdrukkingen sneller negatief te interpreteren) en aandachtsbias (de aandacht langer gericht houden op negatieve gezichtsuitdrukkingen). Kunnen online trainingen de interpretatiebias en aandachtsbias van deze cliënten verschuiven?

De poster van Van Vulpen toont aan dat online training inderdaad effectief is in het verminderen van de aandachts- en interpretatiebias bij mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Bekijk de poster hier.

Vorige week werd de prijs uitgereikt op het zestiende jaarcongres Klinisch psychologen en Klinisch neuropsychologen. Dank aan Stichting Wetenschapsbevordering Klinisch psycholoog en Klinisch neuropsycholoog (WKK) voor het prachtige congres waar wij met trots jaarlijks met de RINO Groep Posterprijs aan bijdragen.

Wij verheugen ons alvast op de volgende editie!