Congres: Tech & innovaties ggz (21 november 2024)

Mede georganiseerd door de RINO Groep

26 januari 2024

De wereld van geestelijke gezondheidszorg verandert snel en de antwoorden op de uitdagingen van morgen liggen in technologie en innovatie. Hoe kunnen we deze uitdagingen overwinnen zonder het gezonde verstand en de menselijke maat uit het oog te verliezen? Tijdens het congres 'Tech & innovaties in de ggz' op 21 november 2024 in Eindhoven richten we de blik op de toekomst. Wees erbij en laat je inspireren!

Congres Tech & innovaties ggz

De buitenwereld en de wereld van de geestelijke gezondheidszorg veranderen in snel tempo. Niet eerder werd er zoveel gevraagd van ons aanpassingsvermogen als de afgelopen jaren. En de verwachting is dat dit de komende tijd niet zal veranderen. Het aantal problemen binnen de geestelijke gezondheidszorg stapelen zich op en zijn groot. Denk aan de betaalbaarheid, wachtlijsten en de toegankelijkheid, het tekort aan medewerkers, meer bureaucratie etc. De vraag is hoe we deze en vele andere uitdagingen de komende jaren het hoofd gaan bieden.

Nieuwe technologie & innovatie, denk o.a. aan digitalisering & robotisering worden als oplossingen naar voren geschoven, maar nog niet in de volle breedte als oplossing omarmt. Er zijn namelijk ook twijfels. Is dat terecht of niet? Er zijn altijd meerdere perspectieven die spelen. Hoe kunnen we samen de komende jaren landelijk en regionaal een stap vooruitzetten? En de potentie van onder andere innovaties, data en technologie ten volle gaan benutten voor de ggz-zorg. Terwijl we ook gezond verstand en de kern van de zorg en de menselijke maat behouden? Wie en wat zijn hiervoor nodig? Op deze en vele andere vragen gaan we tijdens het congres antwoord geven.
 

Eindhoven, dé plek waar technologie en innovatie samenkomen

Eindhoven biedt op technologie gerichte bedrijven alle ruimte in de wijk Strijp-S. Deze wijk is van oorsprong opgezet door Philips, maar inmiddels is er een veelvoud aan jonge bedrijven gevestigd. Wat resulteert in een cluster van technisch- en wetenschappelijk onderzoek, ontwikkeling in de breedste zin van het woord en proces- en productietechnologie. Om die reden hebben we gekozen om dit congres te organiseren in de Apparaten Fabriek Eindhoven. Dicht bij nieuwe technologie en professionals die kunnen meedenken en vragen kunnen beantwoorden. 

Kort samengevat. We staan op donderdag 21 november in Eindhoven stil bij wat er al ontwikkeld is, wat werkt en welke dilemma’s spelen.

Praktische informatie

Dit congres wordt georganiseerd door Frits & Gijs, RINO amsterdam, RINO Zuid en RINO Groep en zal plaatsvinden in Eindhoven. Tickets zijn online verkrijgbaar bij Frits & Gijs. Wij dragen zorg voor een mooi programma. Iets bijdragen in de vorm van een workshop of stand kan ook, voor info mail Frits & Gijs.

Accreditatie in aanvraag voor: NVvP, VVGN, FGzPt, NIP/NVO, NVRG, VSR (ook SPV-en), V&VN, Registerplein en SKJ.