Opname gratis webinar Scott Sells: Behandelen van gezinnen met angst

Bekijk de opname terug

30 september 2022

Scott Sells heeft een structureel-strategische gezinsbehandeling voor het getraumatiseerde kind ontwikkeld waarmee je het kind daadwerkelijk verder helpt. Tijdens zijn 3-daagse Masterclass trauma en systeemtherapie: Treating the traumatized child in november leert hij je stap voor stap dit model en geeft hij je duidelijke handvatten. 
 

Webinar

Op donderdag 15 september gaf Scott Sells speciaal voor onze Nederlandse relaties het gratis Webinar Behandelen van gezinnen met angst, als voorproefje voor de masterclass. Dit is zijn best bezochte webinar en duurde ongeveer een uur.

Wist je dat er veel gezinnen zijn waar angst heerst? Naarmate kinderen angstiger worden, worden hun ouders en het hele gezin dat meestal ook. Ouders zullen vaak overcompenseren om de stress en het ongemak van hun kind te beperken. Dit kan de angst van hun kind echter juist in stand houden of verergeren. Zonder familietraumabehandeling blijven de grondoorzaken van de angst van het kind onbehandeld.

Op dit webinar leer je:

  1. Hoe ouders onbewust te veel tegemoetkomen aan de angst van hun kind en hoe je dit kunt veranderen.
  2. Hoe 'bolwerken' worden gecreëerd, zoals schaamte, verwijten, prestaties of goedkeuring, die leiden tot angst bij ouder of kind of deze in stand houden.

Eerdere webinars

Scott Sells gaf al eerder twee webinars voor het Nederlandse publiek in aanloop naar de masterclass. Je kunt ze hier terugkijken:
Engaging parents 
Treating the WHOLE Family

Volg ook supervisie en wordt gecertificeerd FST-therapeut

Wil je na de masterclass in de praktijk vertrouwd raken met het FST-model, dan adviseren we om 12 uur supervisie te volgen (2 uur per maand). Je oefent een keer per maand in het Nederlands met je eigen casussen, enkele medestudenten en een FST-consultant. Bovendien ben je na afronding gecertificeerd als FST therapeut. Bekijk de Family System Trauma (FST) Certification.