Meest gewaardeerde nieuwsberichten van januari

Dit zijn de berichten die je volgens onze volgers op social media niet mag missen!

2 februari 2022
Anne Marsman
ntvp.nl

'Herstel is niet de afwezigheid van klachten of ‘ongezond’ gedrag, maar kunnen leven met liefde, en met liefde leven' – Interview met Anne Marsman

Anne Marsman is psycholoog, in opleiding tot lichaamsgericht traumatherapeut en gepromoveerd op onderzoek naar de lange termijn gevolgen van ingrijpende gebeurtenissen in de jeugd. In haar proefschrift ‘Beyond dis-ease and dis-order’ combineerde ze wetenschappelijke kennis met haar eigen ervaring met trauma en psychische klachten, en benadrukte ze de rol van het lichaam in de relatie tussen deze twee. Lees verder via NtVP.
 

Paul Verhaeghe, hoogleraar psychologie: 'We kweken psychiatrische patiënten bij de vleet'

'Psychiaters en psychologen moeten pleiten voor structurele maatschappelijke hervormingen', schrijft de Gentse hoogleraar psychologie Paul Verhaeghe in zijn nieuwe essay Over normaliteit en andere afwijkingen. Hij ziet met lede ogen aan hoe almaar meer kinderen en volwassenen met psychologische problemen kampen, terwijl de onderliggende oorzaken ongemoeid worden gelaten. Lees verder via Knack.
 

Depressieve klachten te lijf met sporten

Sporten wordt vaak aangeraden bij stemmingsstoornissen zoals depressie, omdat het een positieve invloed zou hebben en klachten zou kunnen verminderen of voorkomen. Maar is dit ook echt zo? Een veelvoud aan wetenschappelijke onderzoeken door de jaren heen naar het effect van sporten op de geestelijke gezondheid suggereren dat het inderdaad klopt. Lees verder via ggznieuws.nl.

Ga naar onze LinkedIn-pagina

Ga naar onze Facebookpagina

Ga naar onze Twitterpagina

Ga naar onze Instagrampagina