Meest gewaardeerde nieuwsberichten van december

Dit zijn de berichten die je volgens onze volgers op social media niet mag missen!

3 januari 2022
highly intelligent

'Er is meer dan alleen EMDR'

Traumabehandeling is ‘hot’. Maar niet elke verwerkingstechniek is even geschikt voor iedere patiënt. Oftewel, one size doesn’t fit everyone. Klinisch psycholoog-psychotherapeut Martijn Stöfsel vindt het belangrijk dat therapeuten ook durven overstappen van de ene techniek naar de andere. Lees verder via GZ-psychologie.
 

‘Hoogbegaafde volwassenen snakken naar maatwerk en begrip’

‘Schokkend vond ik het, toen ik op mijn 33e ontdekte dat ik hoogbegaafd ben. Mijn zelfbeeld stond op z’n kop. Er was toen nog weinig bekend over hoogbegaafdheid onder volwassenen. Dat inspireerde mij om zelf te voorzien in die kennisverspreiding en begeleiding van mensen zoals ik’, zegt Rianne van de Ven. Hoe herken je hoogbegaafdheid bij volwassenen? Waar lopen zij zoal tegenaan en hoe kun je als hulpverlener zo goed mogelijk aansluiten bij hun specifieke behoeften? In de cursus Begeleiden van hoogbegaafde volwassenen leer je hoe je cliënten helpt in een wereld die hen vaak niet begrijpt. Lees dit interview met Rianne, docent van deze cursus.
 

Blijvend overgevoelig voor babygehuil: PTSS na huilbaby

'Ouders die te maken hebben gehad met een huilbaby merken vaak dat zij gevoeliger zijn voor babygehuil, ook nadat de ergste huilperiode achter hen ligt.' Psycholoog Robbert Houtman wil dat er meer aandacht komt voor de gevolgen van een huilbaby op ouders en kind en brengt dit onder de aandacht bij zorgverleners en ouders die hiermee te maken hebben. Lees verder via Eva

Ga naar onze LinkedIn-pagina

Ga naar onze Facebookpagina

Ga naar onze Twitterpagina

Ga naar onze Instagrampagina