Dr. Annette van Schagen plaatsvervangend hoofdopleider KP-opleiding V&O

23 november 2021

Het bestuur van de Stichting BoPP West heeft dr. Annette van Schagen per 1 september jl. benoemd tot plaatsvervangend hoofdopleider van de BIG-opleiding tot klinisch psycholoog volwassenen en ouderen. In deze rol werkt zij nauw samen met de hoofdopleiders prof. dr. Maartje Schoorl en prof. dr. Trudy Mooren.

Dr. Annette van Schagen is werkzaam als klinisch psycholoog en psychotherapeut bij ARQ Centrum’45, het landelijke centrum voor specialistische diagnostiek en behandeling van mensen met complexe psychotraumaklachten. Zij is gespecialiseerd in diagnostiek en (klinische) behandeling van psychotrauma, nachtmerries en slaapstoornissen. Daarnaast is zij praktijkopleider van psychologen in opleiding tot Gz-psycholoog en supervisor wetenschappelijk onderzoek van Gz-psychologen in opleiding tot klinisch psycholoog. Ze is als senior onderzoeker betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar het gebruik van psychedelica bij psychotherapie voor PTSS.
 
In 2016 promoveerde Annette van Schagen aan de Universiteit Utrecht op onderzoek naar de prevalentie en behandeling van nachtmerries in de specialistische ggz. Sindsdien heeft zij zich gespecialiseerd in de rol van slaap en slaapproblemen bij psychische stoornissen, met name bij PTSS. Daarnaast is ze al jaren betrokken bij de profilering en positionering van de klinisch psycholoog als specialist. Ze is jaargroepopleider voor de KP-opleiding geweest. Ze is bestuurslid van de Stichting Wetenschapsbevordering Klinisch psycholoog en Klinisch neuropsycholoog (Stichting WKK). Ze maakt deel uit van de congrescommissie en op het jaarcongres voor de klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen is zij dagvoorzitter.Foto: Merlijn Janssen Steenberg

Interesse in de opleiding klinisch psycholoog?