Dr. Anika Bexkens aangesteld als waarnemend hoofdopleider GZ K&J

26 november 2021

Dr. Anika Bexkens is door het bestuur van Stichting BoPP West benoemd tot waarnemend hoofdopleider van de BIG-opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog kinderen en jeugd.
 
Anika Bexkens is universitair hoofddocent en klinisch psycholoog aan Universiteit Leiden. Zij combineert al sinds de masteropleiding  onderzoek en praktijk. Eerst door zowel de klinische als de onderzoeksmaster af te ronden, vervolgens door een gecombineerde GZ-opleiding met promotietraject te volgen aan de afdeling Ontwikkelingspsychologie van de Universiteit van Amsterdam. Na haar promotie (2013) startte zij als Universitair Docent aan Universiteit Leiden, wat zij combineerde met een baan als Gz-psycholoog bij GGZ Delfland, waar zij ook haar opleiding tot klinisch psycholoog voltooide.   
 
Anika specialiseerde zich in diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking. Recent ontving zij een ZOnMW Praktijkfellowship voor onderzoek naar het verbeteren van de behandeling van angsten bij jongeren met een Licht Verstandelijke beperking. Anika richtte samen met collega’s het Kenniscentrum Angst en Stress bij jeugdigen op met de ambitie om vroegherkenning en interventie van angst te verbeteren. ‘Het is altijd mijn ambitie geweest om een brug te zijn tussen onderzoek, onderwijs en praktijk, omdat samenwerking tussen deze velden essentieel is om optimale mentale zorg aan kinderen en jongeren en hun ouders te kunnen bieden.’