Meest gewaardeerde nieuwsberichten van oktober

Dit zijn de berichten die je volgens onze volgers op social media niet mag missen!

1 november 2021
Beeld traumatische gebeurtenissen documentaire Lola

Documentaire: Lola

KIJKTIP: Gabriëlle maakte veel traumatische gebeurtenissen mee. Hierdoor heeft ze voor de rest van haar leven CPTSS (Complex Post Traumatische Stress Stoornis). De documentaire 'Lola' legt op intieme wijze vast hoe Gabriëlle haar leven op geheel eigen wijze vormgeeft. Bekijk de documentaire en het interview via NPO 2Doc.
 

EMDR bij kinderen: een snelle stap richting herstel

Wat als een therapie van maximaal vier uur of vijf sessies traumasymptomen significant kan verminderen? Uit het onderzoek van Carlijn de Roos blijkt dat dit mogelijk is voor kinderen met PTSS na enkelvoudige traumatisering.
EMDR blijkt een effectieve therapie voor volwassenen als het gaat om traumaverwerking, maar over de effecten voor kinderen was tot nu toe veel minder bekend. Carlijn toont in haar proefschrift aan dat deze traumabehandeling in korte tijd hele goede resultaten kan boeken. Zij promoveerde op 13 oktober aan de Universiteit van Amsterdam. Lees meer via GGZ Nieuws.

Bekijk ook onze basisopleiding EMDR bij kinderen en jeugdigen.
 

Veel psychische problematiek is ook sociale problematiek

‘Als psychiater zie ik mensen die ervaren dat het leven langzaam niet meer voelt als voorheen. Hun leven is dreigender, uitzichtlozer of chaotischer dan daarvoor’, zegt Floortje Scheepers. ‘Vaak verwachten ze dan van mij dat ik zeg dat er sprake is van een depressie, psychose of angststoornis, omdat daarmee duidelijk lijkt te zijn wat er aan de hand is en er een behandeling kan starten. Maar is deze verwachting wel zo vanzelfsprekend?’ Bekijk de Brainwash Talks.

Ga naar onze LinkedIn-pagina

Ga naar onze Facebookpagina

Ga naar onze Twitterpagina

Ga naar onze Instagrampagina