Meest gewaardeerde nieuwsberichten van februari

Dit zijn de berichten die je volgens onze volgers op social media niet mag missen!

5 maart 2021


Wanneer je moeder psychisch ziek is: KOPP-kinderen aan het woord

KOPP-kinderen: KOPP staat voor Kind van Ouders met Psychische Problemen. Volgens het Trimbos-instituut zijn er jaarlijks 405.000 ouders met psychische of verslavingsproblemen in Nederland. Deze ouders hebben samen 577.000 kinderen onder de 18 jaar. In dit interview vertellen Nienke en Debbie hoe het is om een KOPP-kind te zijn en wat voor invloed dat op hen heeft. Lees meer via COMMEN. Bekijk ook de incompany cursus KOPP: Kwetsbaar Ouderschap en Psychiatrische Problematiek.

 

Zijn kinderen met narcistische trekken de leiders van morgen?

De persoonlijkheidstrek narcisme ontstaat in de kindertijd. Zijn kinderen met narcistische trekken ook betere leiders? Onderzoek onder leiding van UvA-onderzoekers Eddie Brummelman en Barbara Nevicka toont aan dat hoewel kinderen met narcistische trekken niet uitblinken in leiderschap, ze wél eerder worden gezien als leider. Lees meer via GGZ Nieuws.

 

Sensorimotor-therapeut Anneke Vinke: 'Ggz-behandelaars, denk aan het lichaam'

Of het nu gaat om een trauma of om een hechtingsprobleem, gz-psycholoog Anneke Vinke is ervan overtuigd dat psychische 'kneuzingen' altijd ook sporen nalaten in het lichaam. Wat haar betreft is de lichaamsgerichte Sensorimotor Psychotherapie (SP) daarom een veelbelovende behandeling voor psychische problemen. Recent vertelde ze hierover in GZ Psychologie. Meer weten over Sensorimotor Psychotherapy? Bekijk het congres ‘Lichaamsgericht werken bij trauma met specifieke focus op Sensorimotor Psychotherapy’

Ga naar onze LinkedIn-pagina

Ga naar onze Facebookpagina

Ga naar onze Twitterpagina

Ga naar onze Instagrampagina