Jacquelin Zents spreekt op werkconferentie over maatschappelijk herstel

10 december 2020

Het Actieplatform Herstel voor Iedereen zet zich breed in voor meer herstel voor mensen met ernstig psychische aandoeningen. Op 16 december organiseren zij een online werkconferentie met het thema ‘Methoden van maatschappelijk herstel.’ Tijdens dit webinar zullen verschillende sprekers vertellen over verschillende methodes met een grote impact op maatschappelijk herstel.

Meedoen in de samenleving is voor veel mensen met een ernstige psychische aandoening (EPA) niet vanzelfsprekend. Hoewel een groot deel van deze groep een wens heeft om te werken in een betaalde baan of een opleiding te volgen, is het percentage mensen met regulier werk of opleiding maar ongeveer 10-17%. Het stigma binnen de samenleving en opbouwende schulden werken vaak als onderhoudende factoren bij deze problemen.

Jacquelin Zents, hoofdopleider SRH bij de RINO Groep, zal tijdens deze werkconferentie spreken over de rehabilitatiemethode SRH nieuwe stijl: waarom is het accent verschoven van Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen naar Steunend Relationeel Handelen en wat betekent dat in de praktijk? Die middag wordt er vanuit verschillende methodieken en invalshoeken ingezoomd op hoe aan herstel voor iedereen kan worden vormgegeven.

Wil je weten welke inzichten en methodes nog meer worden besproken tijdens deze werkconferentie of ben je benieuwd naar de presentatie van Jacquelin? Lees meer of schrijf je in via de website van Actieplatform Herstel voor Iedereen. Duur: 14.45 - 18.00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.