Meest gewaardeerde nieuwsberichten van september

Dit zijn de berichten die je volgens onze volgers op social media niet mag missen!

30 september 2020
vader

Familie als startpunt: hoe de band met je vader je vormt als leider 

Wie was je vader en hoe was jullie relatie? Meestal geen vraag die wordt gesteld tijdens de ochtendvergadering. Helaas, vindt de Amerikaanse psycholoog Stephan Poulter, want het zegt veel over de manier waarop iemand leidinggeeft en relaties aangaat. Vaders zijn cruciaal in het leven van kinderen, ook als ze (helemaal) afwezig waren. Lees meer via Management Team.
 

Is dit niet het leven dat je hebt besteld? 

Psychotherapeut Jeffrey Wijnberg past humor toe in de behandeling van zijn cliënten. De vraag ‘dus dit is niet het leven dat je hebt besteld?’ gebruikt hij bijvoorbeeld erg vaak. ‘Er wordt om gelachen, omdat je natuurlijk geen leven kunt bestellen, maar het zet mensen ook na tot denken’, aldus Wijnberg in dit interview. Benieuwd hoe je provocatieve technieken in de behandeling toepast? Bekijk deze cursus die door Wijnberg zelf wordt gegeven.
 

Podcast voor startende psychologen

Het is voor beginnende psychologen vaak lastig om de overstap van de schoolbank naar praktijk te maken. In de podcast ‘Wietske wil het weten’ worden gz-psychologen geïnterviewd om de net afgestudeerde psychologen te helpen. ‘Ik denk dat er behoefte is aan verhalen met échte voorbeelden, in de eigen bewoording van échte mensen in de praktijk. Luisteraars met meer werkervaring hebben me laten weten hoe herkenbaar de inhoud van de podcastafleveringen is. Ze vinden het ook prettig om te horen hoe hun collega’s het aanpakken.’ Lees meer via Univers.
 

Volg jij ons al op social media?

Ga naar onze LinkedIn-pagina

Ga naar onze Facebookpagina

Ga naar onze Twitterpagina

Ga naar onze Instagrampagina