Webinars Scott Sells over COVID-19

14 mei 2020

Dr. Scott Sells van het Family Trauma Institute verzorgt regelmatig webinars voor zorgprofessionals over het leveren van goede hulpverlening tijdens de COVID-19 pandemie. De webinars zijn gratis te volgen. Op deze pagina vind je een overzicht.
 

Addressing Parent-Child Attachment during COVID19 Isolation (6 mei)

Een van de grootste risico's van de COVID-19 pandemie is volgens dr. Scott Sells dat een constant ouder-kindconflict kan leiden tot een zogenaamd interactietrauma. Dit trauma kan de gehechtheid schaden, wat tot lang nadat de crisis voorbij is kan duren. Sells legt uit hoe het risico op interactietrauma kan worden verminderd en demonstreert tools om - indien nodig - de gehechtheid snel te herstellen.

The FST Mini Scale to Improve Online Counseling (22 april)

Dr. Scott Sells demonstreert het gebruik van de FST Mini Scale-techniek in een online counselingsessie met een alleenstaande moeder in crisis als gevolg van een COVID-19 pandemie. De presentatie belicht het gebruik van de FST mini-scale om snel vertrouwen in een gezin te wekken en je online adviespraktijk te verbeteren.

COVID-19 Situation Crisis, Strengths, and the FST Stress Chart (8 april)

Traditionele gesprekstherapie vertaalt zich niet altijd goed in online therapie. Cliënten hebben een duidelijkere route en visuele hand-outs nodig om hun aandacht vast te houden. In deze webinar 'COVID-19: Situation Crisis, Strengths, and the FST Stress Chart. An Online Counseling Example' waarin hij je stap voor stap neemt dr. Scott Sells je stap voor stap mee in hoe je online systeemtherapie kan inzetten in tijden van een crisissituatie.

How to motivate and engage the whole family? (1 april)

Als je met kinderen en gezinnen werkt, kan de sociale afstand in deze coronatijd een barrière vormen. In de webinar 'How to motivate and engage the whole family?' legt dr. Scott Sells uit hoe je virtueel het hele gezin betrekt. Ook geeft Sells voorbeelden van hoe hij zelf al ruim een jaar therapie op afstand geeft. Heb je deze webinar gemist? Dan kun je deze hieronder terugkijken.

Over Scott Sells

Scott Sells PhD, MSW, LCSW, LMFT, is professor van sociaal werk op Savannah State University en universitair hoofddocent bij UNLV in Las Vegas. Hij is de auteur van twee boeken, Treating the tough adolescent: a family-based, step-by-step guide (1998) en Parenting your Out-of-Control teenager: 7 steps to re-establish authority and reclaim love (2001). Dr. Sells heeft meer dan 20 publicaties in tijdschriften als Psychotherapie Networker, Hedendaagse Correcties, Journal of Child and Adolescent Substance Abuse, Professionele problemen in strafrecht, Family Process en Journal of Civil and Family Therapy.

Scott Sells is de oprichter en modelontwikkelaar van een bewezen model, Know Parenting with Love and Limits® (PLL). PLL wordt gebruikt bij zowel jeugdrecht als kinderwelzijn in meer dan 14 staten in de VS en in Europa.

Wil je meer leren van Dr. Scott Sells? Bekijk onderstaande masterclass die hij in november voor de RINO Groep verzorgt.

Wil jij meer weten over een structureel-strategische gezinsbehandeling van het getraumatiseerde kind? Bekijk de 'Masterclass trauma en systeemtherapie: Treating the traumatized child'

Ook interessant voor jou