Meest gewaardeerde nieuwsberichten van maart

Dit zijn de berichten die je volgens onze volgers op social media niet mag missen!

1 april 2020
Hoe armoede de hersenontwikkeling verstoort

Hoe armoede de hersenontwikkeling verstoort

‘Liefde is onontbeerlijk voor een goede hersenontwikkeling’, zegt klinisch neuropsycholoog Margriet Sitskoorn. Kinderen die in armoede opgroeien doen het slechter op school. Maar waarom? Armoede is stressvol, en dat heeft een negatieve invloed op de vorming van het brein. Een liefdevolle omgeving en goede zorg kan het effect van armoede op de anatomie van het brein enigszins bufferen. Lees via de kennislink hoe armoede de hersenontwikkeling verstoort.
​​​​​​​

Acht tips voor goede mentale gezondheid in Coronatijd

Een virus dat levens eist, een land dat stilvalt en niemand die weet hoe het afloopt. Hoe zorg je dat je thuis mentaal gezond blijft, en de muren niet op je afkomen? Zorgen voor je mentale gezondheid is net zo belangrijk als voor je fysieke gezondheid, daarom deelt GGZnieuws acht tips voor een goede mentale gezondheid in Coronatijd.

Anton Hafkenscheid over de impact van de therapeutische relatie

‘De therapeutische relatie is als een liefdesrelatie’, zegt klinisch psycholoog en psychotherapeut Anton Hafkenscheid in onze vierde podcast. Hafkenscheid is misschien wel een van de meest kritische mensen binnen de ggz. Hij is het bijvoorbeeld niet altijd eens met de protocollen die de ggz voorschrijft. En in deze aflevering legt hij de patiënt-therapeut-relatie en het wetenschappelijk onderzoek binnen de ggz onder de loep. Een pittig en openhartig gesprek. Lees meer of beluister de aflevering. Bekijk ook het overzicht van de RINO Groep Podcast.
​​​​​​​

Volg jij ons al op social media?

Ga naar onze LinkedIn-pagina

Ga naar onze Facebookpagina

Ga naar onze Twitterpagina

Ga naar onze Instagrampagina