Nieuw: Online opleiding e-health voor zorg- en hulpverleners

Word ook deskundig online

20 april 2020

Vanwege de coronacrisis is het lastig om goed in contact te blijven met je cliënten. Zeker in een sector als de ggz waar patiëntenzorg zo essentieel is en urgent kan zijn. Nu face-to-face contact niet altijd mogelijk is, biedt e-health volop mogelijkheden om je als zorgprofessional vooruit te helpen. Interesse? Volg dan de Online opleiding e-health voor hulp- en zorgverleners die wij in samenwerking met eCarePro, RINO Zuid en RINO amsterdam hebben opgezet. De tweede opleiding start op 4 juni 2020.

      
 

Zeer goede opleiding, met veel interactie en een zeer kundige trainer. De studiestof gaf veel informatie om beter grip te krijgen op de mogelijkheden van e-health. Het oefentraject met de onlinepatiënt was zeer realistisch. De opleiding gaf ook stof tot nadenken over de interne kwaliteit en aanleiding om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Het sloot nauw aan bij onze dagelijkse praktijk.

Agnes Willemse

Deelnemer Agnes Willemse (GGzE Direct, GZ-psycholoog/projectleider online behandelteam)

Wil je concreet en gedegen aan de slag met de mogelijkheden van e-health? Dat kan met deze Online opleiding e-health inclusief online oefentraject. In deze opleiding leer je in vier dagdelen om face-to-face zorgverlening te combineren met online begeleiding. Je leert meer over de verschillende vormen van e-health en de kracht van online begeleiden en behandelen. Op methodische wijze ga je aan de slag met blended begeleiden zodat je je deze online vaardigheden eigen maakt.​​​

​​Praktische toepassing

De voordelen, maar ook de valkuilen van e-health komen aan bod. Hoewel de masterclass een sterke theoretische basis kent, ligt de nadruk op de praktische toepassing. Tijdens een oefentraject ga je concreet oefenen met een online trainer-acteur die zich als cliënt voordoet. Je traint de toepassing van asynchrone geschreven communicatie (mailberichten) binnen een online behandelplatform. Zo ervaar je welke competenties je nodig hebt om effectief gebruik te maken van online behandelen.
​​​
  • Deze opleiding met oefentraject is ontwikkeld voor zorgprofessionals die willen leren hoe je online en blended begeleiding succesvol kunt inzetten in de (eigen) praktijk.
  • Na deze opleiding heb je meer kennis en concrete (aanvullende) vaardigheden om op een effectieve manier aan de slag te gaan met e-health.

Over eCarePro

eCarePro is een expertorganisatie op het gebied van online begeleiden en behandelen. Door jarenlange ervaring in het trainen en (bij)scholen van zorg- en hulpverleners heeft eCarePro brede kennis en expertise over de e-health uitdagingen binnen de zorgsector. De belangrijkste inzichten en handvatten om e-health in te zetten zijn door eCarePro gebundeld in het boek ‘E-health: Handboek voor zorg- en hulpverleners’.

Word ook deskundig online

Ook interessant voor jou