nieuws
28 mei 2020

Corona update: Dit najaar online onderwijs. Klassikaal indien nodig en alleen als het mag

De RINO Groep volgt ontwikkelingen coronavirus op de voet en update dit bericht indien nodig.

Update 28 mei:

De onzekerheid over hoe de coronacrisis zich verder zal ontwikkelen, raakt ons allemaal. Vanaf 15 juni is er sprake van een lichte versoepeling bij hogescholen, universiteiten en opleidingsinstellingen. Dan mogen we weer voorzichtig toetsen en praktijkonderwijs geven op locatie. Uiteraard staat bij ons de gezondheid van jou, onze docenten, medewerkers en de samenleving voorop.

Online waar mogelijk

Ook nu willen we continuïteit bieden, zodat jij je accreditatiepunten kunt behalen en je verder kunt ontwikkelen om nog betere zorg te leveren aan je cliënten. Goede hulpverlening en kwaliteit van leven in de samenleving is ook onze missie. We vinden het daarom belangrijk je te blijven voorzien van state of the art kennis en vaardigheden.
 
Dit voorjaar hebben we veel ervaring opgedaan met online onderwijs. Uit de eerste evaluaties van de volledig online verzorgde cursussen, opleidingen en BIG-opleidingen blijkt dat het merendeel tevreden is en een deel zelfs zeer enthousiast. Online bij- en nascholing krijgt gemiddeld zelfs een 8,5! We zijn trots en dankbaar voor ieders inzet.
 
Online onderwijs is wat deze tijd nu van ons vraagt. We bereiden ons daarom voor op een najaar waarin wederom veel online wordt lesgegeven.
 

Leerdoelen en didactiek

Kwaliteit en het behalen van leerdoelen zijn de basis van al onze activiteiten. We investeren in onze docenten door ze diverse trainingen aan te bieden, van praktische Zoomtrainingen tot diverse didactische trainingen voor online lesgeven. Ook via persoonlijk contact helpen we de docenten om de lesdag zó in te richten dat je online optimaal resultaat behaalt.
 

Klassikaal, indien nodig en alleen als het mag

Als leerdoelen online niet (volledig) behaald kunnen worden, zoeken we andere oplossingen op maat. Bijeenkomsten die face to face moeten en mogen plaatsvinden, organiseren we op een tijdstip en manier die past binnen de richtlijnen van de overheid. Uitgangspunten zijn dat iedereen anderhalve meter afstand houdt en dat docenten en deelnemers niet in de spits reizen.
 
We hopen jullie snel te mogen ontvangen bij de RINO Groep, digitaal of op locatie!


= = =

Hieronder vatten we nog even de belangrijkste eerdere berichtgeving samen:

Over de BIG-opleidingen

Lessen worden online gegeven via Zoom. Wij streven ernaar om de lessen door te laten gaan op de gebruikelijke data, maar de tijdstippen kunnen afwijken. Alle reeds ingeplande gesprekken (IOP, evaluatie, eindgesprekken) vinden de komende tijd plaats via Skype. De data en tijdstippen van de afspraken blijven vooralsnog ongewijzigd. In RINO Portal vind je de laatste berichtgeving over jouw lessen en afspraken.

De geplande visitaties tot 1 juni worden uitgesteld totdat er meer duidelijkheid is over de verdere maatregelen.
 

Over de bij- en nascholing

Opleidingen en cursussen worden zoveel mogelijk online gegeven via Zoom. We beslissen met de docenten welke lesstof zich wel en niet leent voor online les. Voorop staat dat de gestelde leerdoelen worden behaald. Als jij een opleiding of cursus volgt, ontvang je hier bericht over zodra er meer bekend is. We vragen je in elk geval de reeds geplande lesdagen gereserveerd te houden.
 

Blijf op de hoogte via onze website en RINO Portal

Houd onze website en RINO Portal in de gaten voor alle belangrijke wijzigingen als gevolg van het coronavirus aangaande ons aanbod.
 
Mocht je daarnaast nog vragen hebben, dan kun je per mail contact opnemen met de infodesk via infodesk@rinogroep.nl. Momenteel werken wij ook vanuit huis. Het kan zijn dat het daarom wat langer duurt dan je van ons gewend bent, voordat we je vragen beantwoorden.

Het zijn voor ons allemaal uitzonderlijke tijden. We hopen voor nu de meest belangrijke vragen te hebben beantwoord en hopen op je begrip in deze uitzonderlijke situatie.

Meer weten?

De meest actuele informatie over het coronavirus lees je op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM monitort de situatie in Nederland en heeft een vragen- en antwoordenpagina ingericht over het coronavirus. De RINO Groep volgt de adviezen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet en houdt deze nauwlettend in de gaten. De Rijksoverheid heeft een informatienummer geopend voor vragen over het coronavirus: 0800 1351.

Bekijk ons coronaprotocol.

Heb je vragen over online onderwijs bij de RINO Groep?

Wil je je last minute inschrijven voor een online cursus?

Ben je benieuwd hoe verschillende betrokkenen de digitale transformatie bij de RINO Groep ervaren?

Ook interessant voor jou