Corona update: richtlijnen voor onderwijs op locatie

23 september 2021

De RINO Groep volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet en updatet dit bericht indien nodig.

Update 23 augustus:


Onderwijs bij de RINO Groep vindt weer grotendeels plaats op locatie. Dit is mogelijk omdat de verplichte 1,5 meter afstand sinds eind augustus voor onderwijsinstellingen is komen te vervallen. Voor de groepsdynamiek is het fijn dat deelnemers elkaar live kunnen ontmoeten.
 
Tijdens de laatste persconferentie op 14 september kondigde het demissionair kabinet verdere versoepelingen aan. Voor alle leslocaties geldt dat vanaf zaterdag 25 september het niet meer verplicht is om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Daarnaast hoeven er geen mondkapjes meer gedragen te worden buiten de leslokalen. Ook mag de maximale toegestane groepsgrootte van 75 personen in het huiscafé en de restaurants worden losgelaten. Op de eigen locaties op Oudenoord en La Vie hebben we ervoor gekozen om de signing voor de looproutes voorlopig te behouden voor het geval de maatregelen weer worden aanscherpt.
 
Let op: Of een coronatoegangsbewijs gevraagd wordt, is afhankelijk van de locatie waar je les hebt. Enkele externe leslocaties vallen onder ‘horeca’ en hanteren daarom andere richtlijnen dan onze eigen locaties. Je wordt hierover geïnformeerd door de opleidingsmedewerker.
 
De basisregels blijven van kracht
Om jullie gezondheid en veiligheid voorop te stellen, organiseren we het onderwijs op locatie verder als volgt:
  • Richtlijnen zoals schud geen handen, was je handen vaak en goed, en hoest en nies in je elleboog blijven van kracht.
  • Maak gebruik van de desinfectiemiddelen bij de ingang van ons pand.
  • Wanneer je corona-gerelateerde klachten hebt, verzoeken we je thuis te blijven. Bekijk bij twijfel onze coronacheck.
  • Zelftesten in het onderwijs is op vrijwillige basis. Het staat je vrij om op eigen initiatief een test af te nemen alvorens je op locatie lessen volgt.
  • Voor verdere informatie over onderwijs op de locatie Oudenoord bekijk het coronaprotocol
Tot ziens bij de RINO Groep!

Heb je nog vragen over online of klassikaal onderwijs bij de RINO Groep?

Blijf op de hoogte via onze website en RINO Portal

Houd onze website en RINO Portal in de gaten voor alle belangrijke wijzigingen als gevolg van het coronavirus en ons aanbod. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met de betreffende opleidingsmedewerker of met de infodesk via infodesk@rinogroep.nl
 

Meer weten?

De meest actuele informatie over het coronavirus lees je op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM monitort de situatie in Nederland en heeft een vragen- en antwoordenpagina ingericht over het coronavirus. De RINO Groep volgt de adviezen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet en houdt deze nauwlettend in de gaten. De Rijksoverheid heeft een informatienummer geopend voor vragen over het coronavirus: 0800 1351.

Bekijk ons coronaprotocol.

Ben je benieuwd hoe verschillende betrokkenen de digitale transformatie bij de RINO Groep ervaren?

Ook interessant voor jou