nieuws
24 februari 2021

Corona update: Online onderwijs tijdens lockdown

De RINO Groep volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet en updatet dit bericht indien nodig.

Update 24 februari:

  
Gisteren maakte het demissionair kabinet bekend dat het mbo en voortgezet onderwijs weer open gaan. Hbo en universiteiten moeten helaas nog even wachten tot in ieder geval de volgende persconferentie op 8 maart. Dat betekent dat ook wij nog even geduld moeten hebben met de uitbreiding van klassikaal onderwijs. Net als jullie kijken we uit naar dat moment.
 
Zolang de maatregelen van deze lockdown gelden, blijft ons huidige coronabeleid van kracht.

De onderwijsactiviteiten van de afdelingen BIG en Bij- en nascholing vinden zoveel mogelijk online plaats (bekijk ook deze lijst van online bij- en nascholingsaanbod of zoek in ons zoekfilter). De lessen en bijeenkomsten die binnen de lockdown vallen en op geen enkele wijze kunnen worden omgezet naar een online variant zullen tot na de lockdown worden uitgesteld. Docenten en deelnemers voor wie dit van toepassing is, worden geïnformeerd via de opleidingsmedewerker.
 

Avondklok

In sommige uitzonderlijke gevallen dienen docenten naar de RINO Groep te komen. Met de ingang van de avondklok op 23 januari, kunnen deze docenten een werkgeversverklaring krijgen van de opleidingsmedewerker wanneer zij hiervoor tussen 21.00 – 04.30 uur moeten reizen. Docenten voor wie dit mogelijk van toepassing is, worden benaderd door de opleidingsmedewerker.
 

Onderwijs na 8 maart

Ondertussen werken we hard aan het vormgeven van ons onderwijs vanaf 8 maart. In overleg met onze docenten, hoofdopleiders en curriculumcommissies brengen we nauwgezet de wensen en mogelijkheden in kaart in relatie tot onze faciliteiten en de ruimte die de overheid biedt aan opleidingsinstellingen om klassikaal les te geven. We verwachten wel, op basis van de huidige ontwikkelingen, dat we ook vanaf 8 maart nog grotendeels online zullen lesgeven. Noodzakelijke onderwijsactiviteiten organiseren we waar mogelijk op locatie. We faciliteren dat deelnemers de eventuele klassikale les vanuit huis kunnen volgen als de onderwijsvorm zich hiervoor leent.
 
De online lessen worden gegeven via Zoom. Met docenten is er vooraf contact over het online verzorgen van de lessen. Deelnemers worden via de opleidingsmedewerker en in RINO Portal geïnformeerd over waar de les plaatsvindt.
 
Mocht er sprake zijn van een versoepeling van de coronamaatregelen door de overheid, dan bewegen wij vanzelfsprekend weer mee. We volgen de berichtgeving van de overheid op de voet.

Heb je nog vragen over online of klassikaal onderwijs bij de RINO Groep?

Blijf op de hoogte via onze website en RINO Portal

Houd onze website en RINO Portal in de gaten voor alle belangrijke wijzigingen als gevolg van het coronavirus en ons aanbod.
 
Mocht je daarna nog vragen hebben, dan kun je per mail contact opnemen met de infodesk via infodesk@rinogroep.nl. Momenteel werken wij ook vanuit huis. Het kan zijn dat het daarom wat langer duurt dan je van ons gewend bent, voordat we je vragen beantwoorden.

Het zijn voor ons allemaal uitzonderlijke tijden. We hopen voor nu de meest belangrijke vragen te hebben beantwoord en hopen op je begrip in deze uitzonderlijke situatie.
 

Meer weten?

De meest actuele informatie over het coronavirus lees je op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM monitort de situatie in Nederland en heeft een vragen- en antwoordenpagina ingericht over het coronavirus. De RINO Groep volgt de adviezen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet en houdt deze nauwlettend in de gaten. De Rijksoverheid heeft een informatienummer geopend voor vragen over het coronavirus: 0800 1351.

Bekijk ons coronaprotocol.

Ben je benieuwd hoe verschillende betrokkenen de digitale transformatie bij de RINO Groep ervaren?

Ook interessant voor jou