Corona update: verdere versoepelingen

30 juni 2021

De RINO Groep volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet en updatet dit bericht indien nodig.

Update 29 juni:


Op 18 juni heeft de overheid verdere verruimingen van de maatregelen afgekondigd. Dat betekent dat we met ingang van 25 juni weer meer mensen mogen ontvangen op locatie bij de RINO Groep. We kijken er ontzettend naar uit om jullie weer te zien! We volgen daarbij de richtlijnen voor het hoger onderwijs, zoals beschreven in de scenario’s van de Rijksoverheid. Hieronder lees je wat dat betekent voor lessen voor en na de zomervakantie.
 

Lessen tot de zomervakantie

 
Er mogen weer meer lessen op locatie plaatsvinden, maar de 1,5 meter afstand en het coronaprotocol blijven van kracht. Als je de 1,5 meter in ons pand niet kunt naleven, raden we je aan om een mondkapje op te zetten. Om jullie goed te faciliteren, liggen daarom overal in ons pand mondkapjes die je kunt gebruiken.
 

Lessen na de zomervakantie

 
Op dit moment gaan we ervan uit dat het fysieke onderwijs in het najaar kan plaatsvinden zonder 1,5 meter afstand, conform het basisscenario van OCW. Mocht de ontwikkelingen rondom corona en de richtlijnen van de overheid in de tussentijd veranderen, dan informeren we jullie daarover.
  • Op dit moment geldt voor de BIG-afdeling dat de lessen vanaf maandag 30 augustus weer zoveel mogelijk plaatsvinden op locatie. Op welke locatie jouw lessen staan ingepland, kun je terugvinden op RINO Portal. Alle geplande gesprekken (IOP/evaluatie/eindgesprekken) blijven vooralsnog plaatsvinden via Zoom.
  • Bij- en nascholing zal vanaf maandag 30 augustus ook weer op locatie bij de RINO Groep plaatsvinden, behalve voor een enkele cursus waarbij met de docent op basis van didactische overwegingen gekozen is voor een online lesvorm. Deelnemers en docenten worden door de opleidingsmedewerker over de definitieve leslocatie geïnformeerd.

Online onderwijs

We hebben het afgelopen jaar veel kennis opgedaan van online onderwijs en zijn voornemens deze kennis een structurele plek te geven in doorontwikkeld aanbod. Later kun je hierover meer lezen.
 

Zelftesten

Zelftesten in het onderwijs is op vrijwillige basis en aanvullend op de bestaande coronamaatregelen. Het staat het je uiteraard vrij om op eigen initiatief een test af te nemen alvorens je op locatie lessen volgt.

We wensen je een zonnige, maar bovenal gezonde zomer.
 
Tot snel!

Heb je nog vragen over online of klassikaal onderwijs bij de RINO Groep?

Blijf op de hoogte via onze website en RINO Portal

Houd onze website en RINO Portal in de gaten voor alle belangrijke wijzigingen als gevolg van het coronavirus en ons aanbod. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met de betreffende opleidingsmedewerker of met de infodesk via infodesk@rinogroep.nl
 

Meer weten?

De meest actuele informatie over het coronavirus lees je op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM monitort de situatie in Nederland en heeft een vragen- en antwoordenpagina ingericht over het coronavirus. De RINO Groep volgt de adviezen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet en houdt deze nauwlettend in de gaten. De Rijksoverheid heeft een informatienummer geopend voor vragen over het coronavirus: 0800 1351.

Bekijk ons coronaprotocol.

Ben je benieuwd hoe verschillende betrokkenen de digitale transformatie bij de RINO Groep ervaren?

Ook interessant voor jou