nieuws
7 mei 2021

Corona update: Voorbereidingen eerste klassikale lessen vanaf 10 mei

De RINO Groep volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet en updatet dit bericht indien nodig.

Update 7 mei:


Er is voorzichtig goed nieuws:
 
Tijdens de laatste persconferentie werd bekend dat het hoger onderwijs weer gedeeltelijk open mag voor studenten. De RINO Groep is verheugd over dit bericht en onze medewerkers kijken ernaar uit om jullie weer te mogen verwelkomen op locatie!
 
Momenteel treffen wij voorbereidingen om vanaf maandag 10 mei weer beperkt fysieke lessen te organiseren op onze locaties. We verwachten wel dat we nog grotendeels online zullen lesgeven, mede vanwege de nog steeds geldende anderhalve meter afstand en de beschikbare ruimte in de leslokalen.
 
Zodra de maatregelen het toelaten, worden uiteraard meer lessen op locatie verzorgd. Jullie gezondheid en veiligheid staat voorop in hoe we het onderwijs nu en in de toekomst organiseren.
 

Onze aanpak

De komende periode blijft online onderwijs het uitgangspunt. Welke lessen op locatie gaan plaatsvinden, wegen wij zorgvuldig en in afstemming met de docenten af. Bij het maken van de planning houden we extra rekening met het karakter van de les, startende en afrondende groepen en groepen die een toets hebben.

 

  • Voor de BIG-opleidingen streven wij ernaar om de beschikbare leslokalen eerlijk te verdelen over de groepen. Voor de groepsdynamiek vinden we het belangrijk dat deelnemers elkaar zo snel mogelijk weer kunnen ontmoeten.
    Alle geplande gesprekken (IOP/evaluatie/eindgesprekken) blijven plaatsvinden via Zoom. Nadere informatie vind je in de agenda op RINO Portal.
     
  • Voor het aanbod van Bij- en nascholing starten we vanaf de meivakantie met onderwijs dat niet online gegeven kan worden of door de lockdown uitgesteld is geweest.
De online lessen worden gegeven via Zoom. Met docenten is er vooraf contact over het online verzorgen van de lessen. Deelnemers worden via RINO Portal of door de opleidingsmedewerker geïnformeerd over waar de les plaatsvindt. Mocht een deelnemer wegens corona-gerelateerde omstandigheden niet naar de locatie kunnen komen dan zorgen wij ervoor dat de deelnemer de les via Zoom kan bijwonen.

 
Zelftesten

Zelftesten in het onderwijs is op vrijwillige basis en aanvullend op de bestaande coronamaatregelen. Het staat het je uiteraard vrij om op eigen initiatief een test af te nemen alvorens je op locatie lessen volgt.

Heb je nog vragen over online of klassikaal onderwijs bij de RINO Groep?

Blijf op de hoogte via onze website en RINO Portal

Houd onze website en RINO Portal in de gaten voor alle belangrijke wijzigingen als gevolg van het coronavirus en ons aanbod. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met de betreffende opleidingsmedewerker of met de infodesk via infodesk@rinogroep.nl
 

Meer weten?

De meest actuele informatie over het coronavirus lees je op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM monitort de situatie in Nederland en heeft een vragen- en antwoordenpagina ingericht over het coronavirus. De RINO Groep volgt de adviezen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet en houdt deze nauwlettend in de gaten. De Rijksoverheid heeft een informatienummer geopend voor vragen over het coronavirus: 0800 1351.

Bekijk ons coronaprotocol.


* Deze video werd eerder opgenomen. Inmiddels is het dragen van een mondkapje wanneer je door de gangen loopt op onze locaties verplicht.

Ben je benieuwd hoe verschillende betrokkenen de digitale transformatie bij de RINO Groep ervaren?

Ook interessant voor jou