nieuws
18 november 2020

Corona update: Online onderwijs als uitgangspunt tot 1 januari

De RINO Groep volgt de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet en updatet dit bericht indien nodig.

Update 18 november:

 
Gisteren sprak Mark Rutte voorzichtig positief over het dalende aantal coronabesmettingen in Nederland. We zijn goed op weg, maar nog steeds wordt een beroep gedaan op ons als samenleving in de strijd tegen het coronavirus: blijf zoveel mogelijk thuis en beperk niet-noodzakelijke reizen. Vanuit ons gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid geven wij gehoor aan deze oproep. Dat betekent dat wij ons huidige coronabeleid voortzetten en vrijwel alle onderwijsactiviteiten online blijven organiseren.
 
Zoals het er nu naar uitziet, zal online onderwijs in ieder geval tot 1 januari het uitgangspunt zijn. Daarna zullen wij ons coronabeleid opnieuw bekijken, in de hoop dat we noodzakelijke activiteiten weer op locatie kunnen organiseren.
 
We kijken ernaar uit jullie weer te zien.
Hou vol!


Wat betekent dit voor BIG-deelnemers?

Lessen worden online gegeven via Zoom. De lessen gaan door op de gebruikelijke data en tijdstippen. In RINO Portal vind je de laatste berichtgeving over jouw lessen.
 
Alle geplande gesprekken (IOP/evaluatie/eindgesprekken) vinden plaats via Zoom. Nadere informatie vind je in je agenda op RINO Portal.
 
Diplomeringen en andere bijeenkomsten worden online georganiseerd of uitgesteld. Je ontvangt hierover bericht van de opleidingsmedewerker.
 

Wat betekent dit voor BIG-docenten?

Lessen worden online gegeven via Zoom. Als je staat ingepland voor een klassikale les zal de opleidingsmedewerker contact met je opnemen om deze online te verzorgen. De lessen gaan door op de gebruikelijke data en tijdstippen. In RINO Portal vind je de laatste berichtgeving over jouw lessen.
 
Voor inspiratie en ondersteuning bij je online les kun je als docent gratis didactische trainingen volgen.
 

Wat betekent dit als je bij ons bij- en nascholing volgt?

Vrijwel alle lessen worden online gegeven via Zoom. Een zeer beperkt aantal lessen wordt nog klassikaal gegeven. Het gaat hierbij om lessen waarbij het behalen van een diploma in gevaar komt als deze worden verzet. Via de opleidingsmedewerker en in RINO Portal word je geïnformeerd over waar jouw les plaatsvindt.
 

Wat betekent dit voor docenten van de bij- en nascholing?

Vrijwel alle lessen worden online gegeven via Zoom. Als je staat ingepland voor een klassikale les zal de opleidingsmanager contact met je opnemen om deze online te verzorgen.
 
Voor inspiratie en ondersteuning bij je online les kun je als docent gratis didactische trainingen volgen.
 

Bij de RINO Groep

Voor het zeer beperkte aantal activiteiten dat nog op onze leslocaties zal plaatsvinden, geldt dat wij aan alle richtlijnen van de overheid voldoen. Naast dat we de 1,5 meter afstand bewaken, nemen we ook de hygiënemaatregelen in acht en roepen we mensen op om thuis te blijven bij klachten of bij terugkeer uit risicogebied (zie ook onze video onderaan de pagina).
 
Aansluitend op de coronamaatregelen per risiconiveau adviseren wij dringend om op onze leslocaties een mondkapje te dragen.

Heb je nog vragen over online of klassikaal onderwijs bij de RINO Groep?

Blijf op de hoogte via onze website en RINO Portal

Houd onze website en RINO Portal in de gaten voor alle belangrijke wijzigingen als gevolg van het coronavirus en ons aanbod.
 
Mocht je daarna nog vragen hebben, dan kun je per mail contact opnemen met de infodesk via infodesk@rinogroep.nl. Momenteel werken wij ook vanuit huis. Het kan zijn dat het daarom wat langer duurt dan je van ons gewend bent, voordat we je vragen beantwoorden.

Het zijn voor ons allemaal uitzonderlijke tijden. We hopen voor nu de meest belangrijke vragen te hebben beantwoord en hopen op je begrip in deze uitzonderlijke situatie.
 

Meer weten?

De meest actuele informatie over het coronavirus lees je op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM monitort de situatie in Nederland en heeft een vragen- en antwoordenpagina ingericht over het coronavirus. De RINO Groep volgt de adviezen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet en houdt deze nauwlettend in de gaten. De Rijksoverheid heeft een informatienummer geopend voor vragen over het coronavirus: 0800 1351.

Bekijk ons coronaprotocol.

Ben je benieuwd hoe verschillende betrokkenen de digitale transformatie bij de RINO Groep ervaren?

Ook interessant voor jou